Hlavní obsah

„Největší trest je to pro ně.“ Kapitán komentuje trio z nočního klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: JAKUB PIASECKI / CYFRASPORT, Profimedia.cz

Vladimír Coufal při zápase s Polskem.

Reklama

aktualizováno •

V pondělí čeká českou reprezentaci klíčový duel o postup na EURO 2024. V Olomouci potřebuje získat aspoň bod s Moldavskem.

Článek

Obránci Jakub Brabec a Vladimír Coufal spolu s útočníkem Janem Kuchtou výrazným způsobem narušili interní pravidla české fotbalové reprezentace. Před nadcházejícím závěrečným utkáním kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy proti Moldavsku v Olomouci proto museli opustit tým.

Česká fotbalová reprezentace o tom informovala prostřednictvím sociální sítě X.

Přesné podrobnosti o přestupku vedení reprezentace nespecifikovalo, avšak podle deníku Sport se trojice vydala do nočního klubu v hanácké metropoli, kde konzumovala alkohol a setrvávala až do ranních hodin.

Trenér Jaroslav Šilhavý na odpolední tiskové konferenci prohlásil, že když se to dozvěděl, tak to pro něj bylo zklamání a velká komplikace. „Další věci, co se děly potom, ani nešly dělat jinak. Hráči se omluvili a opustili sraz. Věřím, že to neovlivní naši přípravu na zítřejší důležitý zápas,“ prohlásil.

„Všechny nás to mrzí, mě jako kapitána hodně, protože si stojím za zásadami. Ale všechny hráče a přímo ty tři hráče osobně to mrzí o to víc. Všichni tři odehráli v reprezentaci mnoho zápasů, obrovský přínos, a teď máme důležitý zápas a budou chybět. To nás velmi mrzí. Je to nešťastná situace pro všechny. Ale to potrestání je největší pro ně,“ doplnil kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček.

Stačí remíza

Český tým se během soboty přesunul z Varšavy, kde v pátek remizoval 1:1 s Polskem, do Olomouce. Odehrál tak utkání, které mu zajistilo postupové druhé místo ve skupině a pro účast na šampionátu v příštím roce mu stačí remíza s Moldavskem. Brabec, Coufal a Kuchta byli v základní sestavě i v polském utkání.

Fotbalisté měli po přesunu do Olomouce volnější program s důrazem na regeneraci. Nicméně trojice zkušených hráčů se večer vydala do nočního klubu Belmondo, jak dokládají fotografie, které se objevily na sociálních sítích.

Na snímcích je zachycen i člen výkonného výboru FAČR a trenér futsalového národního mužstva Tomáš Neumann. Dle informací deníku byl přítomen i bývalý reprezentant a nynější obránce Sigmy Olomouc Filip Novák.

Coufal z West Hamu a Brabec z Arisu Soluň patří mezi hlavní opory národního týmu a jsou druhým a třetím nejzkušenějším hráčem v aktuálním výběru trenéra Jaroslava Šilhavého, hned za kapitánem Tomášem Součkem. Sparťan Kuchta zatím odehrál 20 utkání za reprezentaci.

Aktualizace: Do textu jsme doplnili vyjádření trenéra Šilhavého a kapitána mužstva Tomáše Součka.

Reklama

Doporučované