Hlavní obsah

Nejskromnější kolo Premier League je tu. Trpělivost body přináší

Foto: Profimedia.cz

Harry Kane si náležitě užil oslavu svého posledního gólu proti Brightonu.

Reklama

V rámci 30. kola Premier League se dočkáme pouhých čtyř utkání. Karel Tvaroh nabízí strategii pro Fantasy manažery a přibližuje následující program nejsledovanější ligy světa.

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádaná ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, v pátek navazuje „chudým“ 30. kolem. Vítězi předchozích týdnů se stali Nicolas Piralič, Radim Ivan, Dominik Pechar a Jan Strnad. Průběžné tabulce nově vévodí Vítězslav Čech. Celou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

Trpělivost nad zlato

Stojíme na prahu opravdu speciálního prodlouženého víkendu s Premier League. Čekají nás pouhá čtyři utkání. To znamená, že se výběr potenciálních posil dramaticky zúžil na osm celků. Od pátku do neděle se nám představí minimum superhvězd letošního ročníku, tudíž se všeobecně očekává, že třicáté kolo bude chudé i na body. Právě proto se mnozí Fantasy experti shodují, že využití bonusového chipu „Free Hit“ nemusí představovat tu nejlepší strategii.

Použitím Fantasy žolíků pravděpodobně nemůžete v následujícím kole získat tak významnou výhodu, aby se vám vyplatili. Jako správné se jeví rozhodnutí si své trumfy ponechat třeba na 33. kolo, které se ponese ve znamení zápasových žní. Trpělivost body přináší.

30. kolo přehledně

18. 3. Wolves vs. Leeds United

19. 3. Aston Villa vs. Arsenal

20. 3. Leicester vs. Brentford

20. 3. Tottenham vs. West Ham

Další populární teorie mezi Fantasy manažery tvrdí, že pokud se rozhodnete místo použití bonusových karet nakoupit hráče za čtyřbodové odečty, neměli byste na transfery automaticky hledět jako na čtyřbodové ztráty. To platí samozřejmě za předpokladu, že hráči, které přivedete, o víkendu nastoupí v základní sestavě. Věříte jim a jejich trenérům? Pokud ano, v takovém případě byste mohli počítat s automatickým ziskem dvou bodů, což ve finále může poskytnout pomyslnou „slevu“ 50 procent.

Nicméně, přes tuhle krásnou teorii uvážlivě hleďte na to, jestli se vám daní hráči budou skutečně hodit do dalších týdnů. Nemá smysl v panice rozhazovat za fotbalisty extra body, pokud se jich plánujete v rozmezí dalších kol zbavit. To si radši ponechte opory Citizens, Reds nebo Blues, u nichž tentokrát svítí prázdné políčko.

Lišky, Kohouti a pár Kanonýrů

S přihlédnutím k rozlosování můžeme s jistotou říct, že Arsenal, Tottenham a Leicester čeká ze zmiňované osmičky papírově nejpříznivější finiš. Lišky mají dokonce tři zápasy k dobru, Kanonýři dva a Kohouti jeden.

Jediné superzboží bychom našli v kádru Spurs. Jde samozřejmě o ofenzivní duo Harry Kane (12,4 milionu liber) a Son (10,9 milionu liber). Kdo může, nechť si pořídí alespoň jednoho z nich a svěří mu kapitánskou pásku. V severním Londýně ještě zůstaňme.

V sousedním Arsenalu se nabízí hned několik solidně „vynášejících“ borců. Takový Bukayo Saka (6,6 milionu liber) se v tomto ročníku prosadil už osmkrát v lize. V posledních čtyřech zápasech si připsal jednu asistenci a vstřelil dvě branky. K tomu si připočtěme, že Saka vyprodukoval v těchto zápasech 17 střel na branku a přichystal spoluhráčům celkem 11 šancí. Další kometou posledních týdnů v dresu Gunners je Martinelli (5,3 milionu liber). Jeden z nejpřímočařejších záložníků Premier League hrozí soupeřům týden co týden.

Do branky doporučuji kohokoliv z dua Aaron Ramsdale (5,1 milionu liber) či José Sá (5,3). Ramsdale je celkově čtvrtý nejlepší brankář metrikou Fantasy bodování, Sá dokonce druhý po liverpoolském Alissonovi.

Po přesunu do Leicesteru nelze opomenout Jamese Maddisona (6,7 milionu liber), který během posledních šesti domácích startů vyprodukoval 50 Fantasy bodů. Prosadil se třikrát a na pět branek nahrál. Jeho ofenzivní parťák Harvey Barnes (6,5 milionu liber) se po dlouhodobém zranění vrátil v impozantním stylu. V domácím prostředí se mu navíc stejně tak jako Maddisonovi daří nadmíru. Barnese aktuálně vlastní pouhá čtyři procenta všech manažerů.

Dalším potenciálním žolíkem by se mohl stát „starý dobrý“ Ivan Toney (6,6 milionu liber). Pro 30. kolo se stal brentfordský forvard tím nejnakupovanějším plejerem. Toney se představí na hřišti Leicesteru po dvou dvojciferných bodových přídělech. V posledních dvou zápasech posbíral senzačních 39 bodů. Jeho výtečné formě prospěl i kreativní Christian Eriksen, který ho poctivě zásobuje přesnými centry.

Londýnské derby

Dnes večer se od 21:00 utkají Vlci z Wolverhamptonu s Leedsem. V sobotu se v jediném duelu představí Aston Villa s Arsenalem (13:30). V neděli je na programu konfrontace mezi Leicesterem a Brentfordem (15:00) a jednoznačný šlágr kola v podobě londýnského derby mezi Tottenhamem a West Hamem (17:30).

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na pátečních 19:30. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí, příjemnou zábavu a pevné nervy.

Reklama

Související témata:

Doporučované