Hlavní obsah

Václav Jágr, Karel Jágr, nebo Jarda Jágr… Znáte sportovce křestním jménem?

Foto: Michl Šula, Seznam Zprávy

Ikona světového hokeje s číslem 68.

Reklama

Je tu nedělní kvíz pro skutečné znalce sportu. Vyzkoušejte si s námi, jak dobře si pamatujete křestní jména slavných sportovců.

Článek

Jejich kličky na fotbalových trávnících nebo hokejových kluzištích máte živě před očima, dokážete říct zpaměti, kdy se stali mistrem světa, ale… nevzpomenete si, jak se vlastně jmenují celým jménem. Tak v tom případě pro vás něco máme – dobrý trénink.

Pojďte si zkusit, jak dobře znáte křestní jména slavných českých i světových sportovců.

1. Když už jsme dali slavnou 68 do titulku, musíme na zahřátí jako první otázku nabídnout tu nejlehčí, jaká v testu bude. Jak zní křestní jméno nejlepšího českého hokejisty v historii?
2. Jak zní křestní jméno fotbalisty Messiho, jehož angažmá v PSG právě končí?
3. Český atlet, dodnes držitel světového rekordu v hodu oštěpem, má příjmení Železný, které nosí víc slavných osobností. Takže následující volbu pečlivě važte.
4. Ve finále Evropské konferenční ligy, které se bude hrát v pražských Vršovicích na stadionu Slavie, nastoupí téměř jistě tři čeští reprezentanti. Coufal a Souček v barvách West Hamu United, za Fiorentinu pak Barák. Jak rodiče pokřtili českého ofenzivního záložníka v barvách italského klubu?
5. Pojďme do světa. Jak se jmenuje nastupující hvězda světového tenisu Alcaraz?
6. Kdo vyhrál letošní cyklistické Giro? Jasně, Roglič, ale…
7. A teď na závěr opravdu těžká zkouška. Jak se jmenuje křestním jménem nejlepší střelec letošního ročníku Fortuna ligy?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:

Doporučované