Hlavní obsah

Kdo patří ke komu? Kvíz pro znalce, jak znáte slavné sportovní páry

Foto: Getty Images

Kiki a Maki, někdejší úspěšný beachvolejbalový pár.

Reklama

Máme pro vás pravidelný víkendový sportovní kvíz. A dnes se ptáme na slavné sportovce a sportovkyně, kteří většinou na kurtech, na stadionech či na dalších sportovištích vystupovali ve dvou.

Článek
1. Jak se jmenují slavné tenisové sestry Williamsovy, Američanky, mnohonásobné grandslamové vítězky?
2. Bratři Pospíšilovi, Jan a Jindřich, se proslavili ve sportu, o kterém už dnes mnoho lidí ani neví, že se hrál a že v něm Čechoslováci byli nejlepší na světě. O který sport se jedná?
3. Ještě jednou pojďme zavítat do minulého století. Sportem, v němž slavných sportovních párů bylo vždy nepočítaně, je krasobruslení. Takže který pár vyhrál olympiádu 1984 v Sarajevu s legendárním tancem bolero?
4. A teď do současnosti. V ženském tenisu má Česko pár, který patří k absolutní špičce. Určitě víte, že jde o Kateřinu Siniakovou a Barboru Krejčíkovou. Jak dopadla tato dvojice na olympiádě v Tokiu?
5. Český plážový volejbal měl úspěšnou dvojici, které se přezdívalo Kiki a Maki. Pár se rozpadl v roce 2015. Jak zní celá jména obou reprezentantek?
6. Fotbal hraje jedenáct hráčů, ale i v tomto sportu se najdou nerozlučné dvojice, jejichž souhra baví diváky po celém světě. Kteří dva hráči spolu strávili zářnou kariéru hned ve dvou slavných týmech?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:

Doporučované