Hlavní obsah

Tiger Woods dal sbohem Nike a pořídil si nového sponzora

Foto: Getty Images, Getty Images

Tiger Woods už v novém oblečení.

Reklama

Když svět zjistil, že Tiger Woods není jen skvělý golfista, ale také notorický záletník, velké firmy s ním končily spolupráci. Jedním z mála, kdo zůstal, byl Nike. Teď, po 27 letech, tato spolupráce skončila.

Článek

Nejslavnější golfista všech dob Tiger Woods bude stále odpalovat ve svých typických červených polo tričkách, jen už nebudou od Nike.

Woods po dlouhých letech u oděvního giganta tento týden oznámil, že bude hrát ve vlastním oblečení Sun Day Red, které koupila známá značka TaylorMade Golf.

Osmačtyřicetiletý Woods, jak známo, dlouho používá hole TaylorMade. Nedávno pak společnost podala přihlášku k ochranné známce pro Woodsovu značku Sun Day Red. V novém oblečení Tiger Woods debutoval v pondělí na Genesis Invitational v Riviera v Los Angeles.

Mimochodem, červená barva je pro Woodse velmi důležitá, nosí ji pravidelně na nedělní golf jako poctu své matce, která kdysi řekla, že je to jeho „barva síly“. Logo Sun Day Red obsahuje abstraktního tygra složeného z 15 pruhů, což je počet majorů, které vyhrál. „Každý turnaj, který jsem jako profesionál hrál, jsem nosil červenou barvu. Stala se pro mě synonymem vítězství,“ řekl Woods.

Bylo to pro mnohé znalce překvapení, protože předpovídali spolupráci se značkou Greyson Clothiers. Existovaly totiž náznaky, že právě s ní Woods zahájí nové partnerství. Jak uvedl Sports Illustrated, v oblečení od Greysonu se o víkendu ukázal Woodsův 14letý syn Charlie. Jenže v sobotu Woods sdílel na instagramu fotku rukavice s novým logem Sun Day Red.

Woods v prosinci odehrál všechna čtyři kola neoficiálního turnaje Hero World Challenge, což byla první soutěž po téměř osmi měsících, kdy se zotavoval z operace kotníku po Masters. Svůj první turnaj PGA Tour v roce 2024 odehraje na Genesis Invitational, který začíná v Kalifornii ve čtvrtek.

Pravděpodobně nejlepší golfista světa se spojil s Nike v okamžiku, kdy se stal ve věku 20 let profesionálem a začal přinášet do hry revoluci. Lukrativní dohoda byla oceněna na 500 milionů dolarů a přispěla k tomu, že se Woods stal miliardářem.

Spolu s ním se dlouhodobě spojili s Nike ještě basketbalové hvězdy LeBron James a Michael Jordan (ti jsou s Nike dodnes) spolu s fotbalistou Cristianem Ronaldem.

Společnost Nike v prohlášení uvedla, že jí bylo ctí spolupracovat s jedním z největších sportovců, jaké kdy svět viděl.

TaylorMade Golf Company je americká společnost vyrábějící sportovní vybavení se sídlem v Carlsbadu v Kalifornii. Vyrábí golfové hole, míčky a oblečení. Počáteční úspěch TaylorMade přišel s inovací kovových driverů, které debutovaly v roce 1979 a následně ovládly golfový trh. V září 2012 časopis Outside označil TaylorMade za jedno z „nejlepších míst pro práci“ v Americe.

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Reklama

Doporučované