Hlavní obsah

Sportovní svět v šoku. Chris Froome dostal zákaz startovat na Tour de France

Chris Froome možná bude mít na Tour letos distanc.Video: Zuzana Lachnitová, Youtube.com

 

Reklama

Froome dostal stopku kvůli podezření z dopingu. Proti organizátorům Tour de France se jeho domovský Team Sky již odvolal.

Článek

Britský cyklista Chris Froome neodstartuje na letošní Tour de France. Rozhodli o tom organizátoři akce v souvislosti s podezřením, že Brit dopoval. Společnost Amaury Sport Organization tak chce zachovat dobrou pověst prestižního závodu.

Cyklista však trvá na tom, že nikdy nedopoval, a proti pozitivnímu výsledku dopingového testu z minulého září se odvolal. Team Sky, za který Froome závodí, se pak proti distancu odvolal k arbitrážnímu soudu Francouzského olympijského výboru. Ten o Froomeově osudu rozhodne v úterý, svůj verdikt pak zveřejní o den později.

Přesto však ani „osvobozující” verdikt nezaručuje, že čtyřnásobný vítěz Tour letos v závodě skutečně odstartuje. V případě, že by se organizátoři odvolali k Mezinárodní sportovní arbitráži, není jisté, že by se stihlo o Froomeově osudu rozhodnout do startu.

Froome nemá ale zastání u řady jiných slavných cyklistů. Podle pětinásobného vítěze Tour Bernarda Hinaulta by měli kvůli Froomeovi ostatní závodníci start bojkotovat.

Reklama

Doporučované