Hlavní obsah

Starosta Střekova: O sporném supermarketu by mohlo být referendum

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

K uvažované stavbě supermarketu v Ústí nad Labem v městském obvodu Střekov by se mohli obyvatelé vyjádřit v referendu, uskutečnit by se mohlo na podzim s krajskými volbami.

Článek

Referendum by podle starosty Střekova Petra Vinše přineslo relevantní informace o tom, zda místní stavbu chtějí, či ne. Výsledky by pak měly sloužit také jako podklad zastupitelům Ústí nad Labem, až budou rozhodovat k čemu by pozemek měl sloužit. Primátor města Petr Nedvědický ale informoval o tom, že by se měli zastupitelé věnovat pozemku již 25. června.

Ústečané se mohli ke stavbě vyjádřit začátkem roku v anketě. Byla anonymní a pouze v tištěné podobě, což kritizovala opozice. Podle primátora se obyvatelé Střekova, kde má stavba vzniknout, vyjádřili většinou kladně. V anketě totiž mohli hlasující vyplnit místo svého bydliště.

Starosta Střekova ale nepovažuje informace z ankety za relevantní, proto budou střekovští zastupitelé usilovat o vypsání refenrenda. „Nikdo neověřoval, zda jde opravdu o obyvatele Střekova,“ doplnil Vinš.

O vzniku nákupního centra ve čtvrti Střekov poblíž soudu a v blízkosti mostu přes Labe se mluví několik let. Investor loni v listopadu představil veřejnosti projekt na přízemní nákupní centrum s parkovištěm. Záměr vyvolal diskusi. Někteří lidé zdůrazňovali potřebnost obchodu, jiným se nelíbila jeho podoba.

Reklama

Doporučované