Hlavní obsah

Šťastný prosinec: Ženy se omluvily, že nepečou a neshánějí dárky

Poslankyně, které se nebály natočit omluvu pro satirický pořad Šťastné pondělí.Video: Jindřich Šídlo, Profimedia.cz, Shutterstock.com, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Kam až ten feminismus povede, museli jste si asi říct v prosinci? Kde tohle skončí? Cožpak se celý svět zbláznil?! Překročením jakýchkoliv myslitelných hranic bylo zvolení Markéty Pekarové Adamové předsedkyní TOP 09.

Článek

Žena v čele parlamentní strany, byť té nejmenší? Kde tohle jednou skončí? Budou snad příště ženské chtít být premiérkou, nebo dokonce hlavou státu?

Ale nezoufejme. Část žen si alespoň v prosinci uvědomila, kde je teď jejich místo a co mají dělat. jako by toho měly málo: upéct vánoční cukroví, aspoň deset druhů, oběhat obchody a nakoupit dárky, sehnat a ozdobit pořádný pěkný stromek, koupit a zabít kapra… Zatímco nás muže čeká náročná tour po několika vánočních večírcích.

A čemu se nakonec divíme, tohle je dnešní Česko, o čemž svědčí i úspěch fascinujícího videa spolku Žena je láska, v němž se čeští muži konečně dočkali zasloužené omluvy.

Drazí muži, odpusťte

A proto jsme si umínili, že by bylo namístě, aby se omluvily i české političky. Za to, že si vůbec dovolily vstoupit na typicky mužské území. A že si neváží toho, co jim tolik zkoušení čeští muži dávají.

A tak jsme je k tomu vyzvali. A vlastně nás překvapilo, kolik z nich bylo ochotno do toho jít. Feministická koalice ve složení Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Kateřina Valachová (ČSSD), Jana Černochová (ODS), Helena Langšádlová (TOP 09), Pavla Golasowská (KDU – ČSL), Věra Kovářová (STAN) a Markéta Majerová Zahradníková (Trikolóra) se svého úkolu zhostily se ctí.

„Drazí muži, odpusťte mi prosím, že jsem si přivlastnila vaše hračky, klukovské sny, letadla, tanky, pistolky, ‚bévépéčka’. Teď jsou to i moje hračky,“ omlouvá se poslankyně ODS Jana Černochová, šéfka sněmovního výboru pro obranu.

„Omlouvám se všem mužům, že jsem doma se svými šesti dětmi a osmi vnoučaty. A děkuji vám a moc si toho vážím, že s vámi mohu v parlamentní restauraci sedět u jednoho stolu,“ řekla poslankyně Pavla Golasowská z KDU-ČSL.

A my ve Šťastném pondělí, ted pět mužů ve věku 22 – 52 let, jsme jejich upřímnou omluvu přijali. Jen doufáme, že dámy stačily taky napéct na Vánoce a pěkně doma před svátky poklidit!

Podívejte se na všechny zářijové díly satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem:

Reklama

Doporučované