Hlavní obsah

Stavba západního obchvatu Krnova by měla začít v roce 2027

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavba západního obchvatu Krnova na Bruntálsku za 1,2 miliardy korun měla začít v roce 2027. Radnice už má k dispozici dokumentaci pro vydání územního rozhodnutí.

Článek

Západní obchvat Krnova převede zejména kamionovou dopravu mimo obydlenou zónu města. Projektovou dokumentaci si za více než 700 tisíc korun nechalo vypracovat město. Chce tak urychlit stavbu silnice, která má ulehčit od aut centru Krnova. Obyvatele s projektem seznámí prostřednictvím on-line konference.

Město chce stavbu detailně představit svým obyvatelům. Vinou epidemie koronaviru, kdy nemůže uspořádat setkání s občany, využije moderní technologie. Prezentace se uskuteční virtuálně prostřednictvím internetu. „Na středu 28. dubna připravujeme náhradní řešení, a to videokonferenci za účasti projektanta stavby, zástupce investora, kterým je ŘSD, a vedení města,“ řekl starosta města Tomáš Hradil (Krnovští patrioti).

Délka nové komunikace, která má být dokončena v roce 2028, přesahuje 3,4 kilometru. Součástí stavby budou i dva mostní objekty dlouhé 171 a 185 metrů. Odhad stavebních nákladů se pohybuje okolo 1,2 miliardy korun. „Město plánuje obchvat přemostit dvěma lávkami pro pěší a cyklisty. Nacházet se budou na modré turistické značce mezi Ježníkem a Bezručovým vrchem a na vycházkové trase, jež vede z Kabátova kopce na ježnickou rozhlednu,“ řekla mluvčí města Dita Círová.

Reklama

Doporučované