Hlavní obsah

Vichřice se prohnala střechou Výstaviště. Oprava bude dražší, než se čekalo

V prvním týdnu se ze střechy Průmyslového paláce odstraní krovy. Jak dlouho bude oprava trvat, se ještě neví.

 

Reklama

Zaměstnanci Výstaviště Praha začali řešit, co bude se střechou, kterou v neděli poničil vítr. Podle předsedy představenstva Výstaviště Praha Pavla Klašky půjde nejspíše o generální rekonstrukci celé střechy.

Článek

„Musíme střechu sanovat, to znamená ostříhat plechy a odstranit krovy,” řekl pro Seznam Zprávy Pavel Klaška. Tyto práce podle něj zaberou týden. „Zároveň se budeme snažit s odborníky, tedy se statiky a památkáři, stanovit diagnózu. Pravděpodobně se bude jednat o generální rekonstrukci celé střechy. Klaška očekává, že na začátku příštího týdne bude jeho tým schopný stanovit termíny a částky s rekonstrukcí spojené.

Záběry průmyslové kamery: Vichřice zvedá střechu Průmyslového paláce

Nedělní vichřice strhla střechu ze středního křídla Průmyslového paláce na Výstavišti Praha.

Podle Klašky půjde o pojistnou událost. Uvedl také, že kromě střechy Průmyslového paláce došlo v areálu Výstaviště i k dalším škodám. Vítr polámal několik stromů a poškodil i jiné objekty. „Tyto škody už jsou ale vyřešené a v žádném případě nejsou pro návštěvníky nebezpečné,” uzavřel Klaška. Lidé se na Výstaviště mohli vrátit již v pondělí odpoledne, Průmyslový palác však zůstává uzavřený a Výstaviště o jeho osudu bude informovat.

Průmyslový palác v pražských Holešovicích přišel o plechovou střechu v neděli, připravil jej o ni silný vítr. Ten místy dosahoval rychlosti až 180 kilometrů za hodinu. Na Výstavišti tak předčasně skončila výstava Designblok, jelikož celý areál byl na část neděle a pondělí uzavřen.

Reklama

Doporučované