Hlavní obsah

Středočeský kraj rozdělil prvních 76,5 milionu na inovace ve školách

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Středočeský kraj rozdělil prvních 76,5 milionu korun mezi 61 krajských škol na zavádění inovativních metod do výuky.

Článek

Jde o první část z 95 milionů korun určených na zlepšení materiálně technického vybavení škol z celkového balíku 100 milionů Kč na podporu inovací, o který zastupitelstvo kraje navýšilo rozpočet školství letos v únoru. ČTK o tom informovala mluvčí hejtmanství Martina Kemrová.

Školy předložily 73 návrhů projektů, kraj podpořil 90 procent z nich. Zájem byl především o modernizaci odborných učeben, vybudování venkovních učeben, vybavení softwarem pro odbornou výuku, 3D tiskárny, robotické stavebnice či vybavení specializovaných laboratoří.

„Naším cílem je mít moderní školy s perspektivními obory a konkurenceschopnými absolventy. Je skvělé vidět zájem škol o inovace v oblasti výuky,“ řekl radní Milan Vácha (STAN). Velmi aktivní byly Příbram a Kolín, kde své projekty předložilo šest, respektive pět škol.

Mezi školami, které zažádaly o finanční prostředky, jsou například Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, která za 3,3 milionu korun vylepší konstrukční strojírenský program SOLID Works, zmodernizuje odborné učebny informačních a komunikačních technologií a pořídí například 3D tiskárny pro jednotlivé obory, prostředky pro síťová zařízení a kybernetickou bezpečnost či robotickou ruku.

Gymnázium Joachima Barranda v Berouně přidělenou částku ve výši 2,41 milionu použije na vybavení počítačové laboratoře přírodovědných předmětů, zakoupí 3D tiskárnu, interaktivní tabuli včetně projekční techniky, meteostanici a také laboratorní měřidla. Nejvyšší částku získá Střední škola designu Lysá nad Labem, která na dvě studia pro polytechnické vzdělávání, fotoateliér a modelovnu pro práci s hlínou, modelování prostorových objektů a 3D tisk obdrží 8,4 milionu.

Reklama

Doporučované