Hlavní obsah

Suárez šel na zem před penaltou hodně ochotně, říká Gebre Selassie. Darida uznal Cavaniho extratřídu

Česká fotbalová reprezentace si na turnaji v Číně zahraje o třetí místo s domácí reprezentací.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Česká fotbalová reprezentace prohrála na turnaji v Číně s Uruguayí 0:2 a v pondělí si tak zahraje o třetí místo proti domácí reprezentaci.

Článek

Češi nezačali zápas proti Uruguayi vůbec špatně, ale dobrý start pokazil brankář Jiří Pavlenka, který ve vápně fauloval Luise Suáreze a sám útočník Barcelony z penalty otevřel v 10. minutě skóre.

„Zdálo se mi, že šel Suárez na zem hodně ochotně. Zdálo se mi, že dával Pavlenka už ruce dolů, ale zatím jsem neviděl záznam,“ řekl bezprostředně po zápase obránce Theo Gebre Selassie.

Národní tým nastoupil se třemi stopery, ale přesto mu dělali hvězdní útočníci Suárez s Edinsonem Cavanim obrovské problémy. Naopak čeští útočníci Patrik Schick s Michaelem Krmenčíkem se k míči příliš často nedostávali.

Do první české šance se dostal ve 21. minutě záložník Udine Antonín Barák, který si našel odražený míč na hranici šestnácti metrů, ale jeho přízemní střelu k tyči brankář Uruguaye Fernando Muslera kryl.

Druhý gól zápasu vstřelil střelec Paříže Cavani, který ve 37. minutě zhruba ze 12 metrů vystřihl opravdu exkluzivní nůžky. Pavlenka neměl proti akrobatickému pokusu pod břevno vůbec žádnou šanci.

„Skoro stoprocentně jsem si myslel, že to byl ofsajd, ale nedokázal vyběhnout jeden hráč,“ okomentoval druhou inkasovanou branku obránce Brém Gebre Selassie. „Tak hlavně ten druhý gól, to byla extratřída od Cavaniho. Trefil to dokonale,“ popsal branku střelce Paříže Vladimír Darida.

Nejblíže snížení byl v 77. minutě Patrik Schick, jenž si našel míč na malém vápně, ale dělovkou nastřelil pouze břevno. Útočník AS Řím musel míč tlačit nahoru, protože brankář Muslera byl velmi rychle venku z branky.

„Ve druhém poločase už jsem se cítil lépe. Myslím si, že nám chvíli trvalo, než jsme se do toho dostali. Škoda jen, že jsme nedali branku,“ pokračoval záložník Herthy Berlín Darida.

Premiérový start za reprezentaci si připsal Michal Trávník, který se dostal čtvrt hodinu před koncem na hřiště.

Uruguay ve druhém poločase výrazně snížila tempo, ale český tým se spíše přizpůsobil a soupeře příliš nepřehrával.

Češi si tak na China Cupu zahrají v pondělí s domácí reprezentací o třetí místo. Finále obstará duel Walesu s Uruguayí.

China Cup:

Česko - Uruguay 0:2 (10. Suárez z pen., 37. Cavani)

Čína - Wales 0:6

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované