Hlavní obsah

Svatý Petr místo Pikachu. Vatikán vydá obdobu hry Pokemon Go, hráči v ní budou sbírat světce

Vatikán chystá hru ve stylu Pokemon Go, jmenuje se Jesus Christ Go.Video: Šimon Felenda, AP

 

Reklama

Vatikán přišel s vlastní verzí hry Pokemon Go. Jmenuje se Jesus Christ Go a hráči v ní místo pokémonů budou moci sbírat světce. Instituce očekává, že její projekt získá stejný věhlas jako původní verze s populárními pokémony. Tu hrály více než dvě miliardy lidí.

Článek

Katolická církev přišla s vlastní verzí mobilní hry Pokemon Go. Chce nalákat mladé lidi k víře a doufá, že její hra bude mít stejný úspěch jako ta původní. Jesus Christ Go se tak má stát hitem s miliardami uživatelů.

Bude fungovat na stejném principu jako Pokemon Go. Spoléhá na interakci mezi hráčem a jeho prostředím. Rozdíl je v tom, co lidé budou lovit. Zatímco v původní verzi šlo o pokémony, tentokrát budou hráči chytat světce a další biblické postavy. Hlavního pokémona, Pikachu, zastupuje v křesťanské verzi svatý Petr. Projekt rovněž nabízí možnost zakládat vlastní evangelické týmy.

„Vatikán nikdy neměl vlastní aplikaci, teď ano! Mladí lidé mají dnes všechno na svých smarthphonech. My tam chceme být také, proto naše církev nabízí vzdělávací hru s interaktivními prvky. Hráči mohou i zakládat týmy podle evangelií,” říká prezident křesťanské nadace Ramón Pané, Ricardo Grzona.

Dodává, že hře požehnal i papež František. Prý není příliš technologický typ, líbí se mu ale kombinace technologie a evangelií. Kardinál Oscar Maradiaga zase hovoří o potřebách mladých lidí: „Přejí si být aktivní a bavit se i v náboženství. Musíme spojovat víru a techniku.”

Hra podle církevních hodnostářů představuje projekt, kterým Vatikán odpovídá na vzrůstající ateismus. Mezi ateisty zase aplikace vzbuzuje mnoho otázek. Nelíbí se jim pokusy o církevní indoktrinaci dětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované