Hlavní obsah

Švédský DJ Avicii si vzal život sám, rodina uvedla podrobnosti k jeho smrti

Foto: Profimedia

DJ Avicii spáchal sebevraždu.

Reklama

Rodina DJe Aviciiho, vlastním jménem Tima Berglinga, vydala oficiální prohlášení. V něm mimo jiné píše, že hudebník bojoval s myšlenkami o smyslu života a nezvládal náročný životní styl.

Článek

Tim Bergling, švédský hudební DJ a producent, spáchal sebevraždu. Oznámila to jeho rodina v oficiálním prohlášení. „Velmi bojoval s myšlenkami o smyslu bytí, životě, štěstí. Už nemohl jít dál. Chtěl najít klid,” stojí v oznámení jeho nejbližších dle webu časopisu Rolling Stone.

„Náš milovaný Tim stále hledal, byl křehká umělecká duše, která pátrala po odpovědích na existenciální otázky. Byl perfekcionista, jenž tvrdě pracoval obrovským tempem, což vedlo k extrémnímu stresu,” napsala jeho rodina.

Prohlášení také uvádí, že Tim, známý pod pseudonymem Avicii, nemohl zvládnout životní koloběh, ve kterém se ocitl. Byl prý citlivý a miloval své fanoušky, ale snažil se pozornosti vyhýbat. Poté, co skončil s hudebními turné, chtěl najít ve svém životě rovnováhu, být šťastný a věnovat se tomu, co miloval nejvíce - hudbě, píše se dále.

Švédský DJ Avicii zemřel minulý týden v Ománu. Příčina jeho smrti nebyla dosud zveřejněna, hudebník ale dlouhodobě trpěl chronickým zánětem slinivky břišní.

Za svou kariéru vyhrál dvě ceny MTV, cenu Billboard a dvakrát byl nominován na cenu Grammy. Jeho největším hitem je skladba Wake Me Up. Avicii spolupracoval s mnoha slavnými hudebníky, například s Madonnou nebo DJ Calvinem Harrisem.

Ačkoli byl na hudební scéně velmi úspěšný, v několika rozhovorech přiznával, že ho jeho styl života vyčerpává. Na začátku roku 2017 zveřejnil časopis Rolling Stone rozhovor, ve kterém hudebník uváděl, že si člověk velmi rychle zvykne na život, jenž je přeplněn večírky, bohužel s tím ale přichází pocity úzkosti a samoty.

Reklama

Související témata:

Doporučované