Hlavní obsah

Tady končí legenda. Pojďte s námi do nejznámějšího pražského bytu. Cena: 50 milionů

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Jaké má nový majitel plány s luxusním bytem v galerii Myšák spojovaným s Romanem Janouškem? Pusťte si videoprohlídku přímo s ním.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Legenda spojená se jménem kontroverzní pražské postavy Romanem Janouškem tady končí. Novým majitelem kdysi nejznámějšího pražského bytu - v galerii Myšák - se stal podnikatel Kamil Hrbáček.

Článek

Nejslavnější a mediálně nejpropíranější pražský byt, který měl údajně patřit Romanu Janouškovi, miliardáři, jenž měl značný vliv na dění v metropoli, má nového majitele.

Luxusní dvoupodlažní penthouse v Myšák Gallery ve Vodičkově ulici pár kroků od Václavského náměstí koupil podnikatel Kamil Hrbáček a prohlašuje, že s jeho příchodem končí veškeré spekulace.

„Předchozí vlastník chtěl zcela zjevně zůstat v anonymitě. Ten byt má nového vlastníka a my se budeme snažit, abychom ho dovedli do stadia, abychom měli pěkné bydlení, na pěkném místě,“ říká Kamil Hrbáček, který byt pořídil od akciové společnosti Eukaryota, u které se nelze dopátrat skutečného majitele.

Z jedné části bytu je výhled na Pražský hrad, Petřín, ale i na Staroměstskou radnici. Z druhé části pak na Novoměstskou radnici. Téměř kolem celého obvodu je terasa. Projektant počítal i se šachtou pro soukromý výtah mezi patry a bazénem v místnosti, která z bytu vystupuje směrem do Františkánské zahrady.

Zájem o byt měl Kamil Hrbáček od začátku, jenomže částku, která se po dokončení galerie Myšák v roce 2003 pohybovala okolo 130 milionů korun, si tehdy nemohl dovolit. „Byt byl na prodej ještě několikrát a cena překvapivě klesala, přestože atraktivita místa neustále stoupá. Já ho kupoval zhruba za 50 milionů korun,“ líčí nový majitel s tím, že ho bude ještě „nějakou tu pětikorunu" stát, než vše dotáhne do finálního stavu.

Z bytu v galerii Myšák je ze všech stran výhled na historické centrum Prahy.

Penthouse o dispozici 5+1 na zhruba 330 metrech čtverečních se totiž nachází v tzv. stavu „shell and core“. Jde o realitní označení nemovitosti bez jakékoliv výbavy. Jen holé zdi, připravené topení a kabeláž. Byt nikdo dosud neobýval. „Je to nepopsané plátno,“ říká Hrbáček, s tím, že mu tento stav vyhovuje. Sám si může prostor vybavit podle svých představ. Nečeká proto, že by se do Myšáku do Vánoc nastěhoval, pevný termín si zatím nedal.

Kamil Hrbáček vlastní e-shop s nářadím Uni-max.cz, který vstoupil i na trh ve Velké Británii a Německu. Zabývá se také vývojem automatů pro focení, jež řeší potřebu e-shopů nafotit tisíce položek, které prodávají. Věnuje se i byznysu v realitách.

Reklama

Doporučované