Hlavní obsah

Také se stalo: teroristická hrozba v LA, Fritzlův prodaný dům a pohřeb indické političky

Také se stalo: nahlášený teroristický útok v LA, prodaný dům Fritzla a pohřeb indické političkyVideo: Anita Baselová

 

Reklama

Podívejte se na krátký přehled dopoledních zpráv z 6.12.

Článek

Metru v LA hrozí teroristický útok

Metru v Los Angeles hrozí teroristický útok. Příslušné varování, jehož věrohodnost zatím nebyla ověřena, obdržela FBI od bezpečnostních složek blíže neupřesněné země.

Riziko útoku se týká červené linky metra, která spojuje centrum nejlidnatějšího kalifornského města s předměstím North Hollywood. Útok by se měl odehrát dnes ve stanici Universal City/Studio City.

Americké úřady v reakci na hrozbu posilují bezpečnostní opatření nejen na červené lince metra, nadále však ujišťují, že je situace pod kontrolou. Starosta města Eric Garcetti oznámil, že dnes pojede metrem přes stanici Universal City, aby ukázal důvěru v bezpečnost MHD.

Stanice Universal City by se měla stát podle FBI terčem teroristického útoku

Prodal se dům hrůzy Rakušana Fritzla

Dům, v jehož podzemí Rakušan Josef Fritzl 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, byl prodán za 160 000 eur (4,3 milionu korun). Stavbu v dolnorakouském Amstettenu čeká rekonstrukce, při které se změní v bytový dům. Novými majiteli jsou manželé Houskovi, kteří koupili dům společně s ruskou investorkou.

Někdejší majitel Fritzl se svou znásilňovanou dcerou zplodil sedm dětí, její utrpení skončilo v roce 2008. O rok později poslal soud Fritzla na doživotí do vězení. Sklep, kde dceru s dětmi zadržoval, byl před třemi lety zalit betonem.

Indie se loučí s populární političkou

Tisíce lidí se ve městě Čennaí loučí se zesnulou indickou populární političkou a bývalou filmovou hvězdou Džajalalithou Džajarámovou. Osmašedesátiletá předsedkyně vlády státu Tamilnádu prodělala v neděli infarkt a zemřela v pondělí v noci.

Davy míří k vystavené rakvi pokryté indickou vlajkou, policie z obav před nepokoji povolala posily. V Tamilnádu platí sedmidenní smutek a centrální vláda v Dillí dnešek vyhlásila celostátním svátkem na znamení respektu k zesnulé. Pro Džajarámovou bude večer uspořádán státní pohřeb, na nějž přijede i premiér Naréndra Módí.

Reklama

Doporučované