Hlavní obsah

Tanečníci studia FITDANCEART tancovali ve výlohách v centru Plzně

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Osm tanečníků a akrobatů velkého plzeňského studia FITDANCEART dnes odpoledne předvedlo své skeče ve výlohách galerie a kavárny v centru Plzně. Chtěli oživit provozovny a dát najevo kolemjdoucím, že kultura není mrtvá.

Článek

ČTK to řekla spolumajitelka studia Zuzana Kellner. Krátkým vystoupením přihlíželi pouze jednotlivci. Projektem Oživujeme výlohy navázalo studio na soubor Cirk La Putyka, který podpořil pražské podniky a přenesl na chvíli kulturu do ulic.

„Chtěli jsme udělat trochu radost a říci lidem, že se tu pořád něco zajímavého děje a že jsme pořád tady a čekáme, až se kultura zas pustí, a věříme, že o ni budou mít zájem,“ řekla Kellner.

Volnočasové aktivity a gastronomii považuje za nejvíc zasažené koronavirovou krizí. Akce nemá vyjadřovat nesouhlas s vládními nařízeními.

„Předáme trošku energie, malinko si zatančíme, protože nikdo z nás netrénuje, studio je zavřené,“ uvedla Kellner.

Tanečníci a akrobaté dnes postupně ve 45 minutách ukázali v Galerii Ladislava Sutnara různé taneční styly od orientálního po modernu. Pak se přesunuli do Fresh Baru na náměstí. V pátek budou v Anděl Café a v restauraci Srdcovka. V galerii vystoupily dvojice, ve Fresh Baru, kde funguje výdejní okénko, tancovali jednotlivci v rouškách.

Největší taneční studio v Plzni FITDANCEART funguje od roku 2013. Vyučuje všechny styly. „Máme lekce od dětí po dospěláky, neomezené věkem včetně seniorů,“ uvedla Kellner. V běžných letech projde kurzy mezi 500 až 700 klienty za rok, lektorů má kolem 30. Kromě klasických a moderních tanců, baletu nabízí i jógu a pilates. „Učíme kohokoli z ulice. Snažíme se ho rozhýbat a od základů mu předat tanec, aby nikdo nemohl říct: Ne, to já dělat nemůžu,“ uvedla.

Studio zahájilo online lekce až ve druhého vlně covidu. „V podstatě každý týden máme nějakou dávku lekcí za dobrovolný příspěvek. Snažíme se, aby se o nás pořád vědělo. A ti, kdo mají vůli, tak aby si aspoň doma něco zkusili, aby prostě úplně neztratili chuť se hýbat,“ dodala Kellner.

Reklama

Doporučované