Hlavní obsah

„Táta se přijel přesvědčit, že nezpívám ve sklepě a nežebrám do klobouku.“ Tonya Graves o americké rodině a českých dětech

„Poznala jsem rasismus, ale také mám milion pozitivních zkušeností,“ zdůrazňuje zpěvačka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V dětství si připadala jako chůva, protože jako nejstarší z pěti dětí se starala o sourozence. Aby pak mohla studovat, zadlužila se. A rodiče neměli radost, že si nevybrala „normální” povolání.

Článek

Tatínek byl baptistický kazatel, jedna Tonyina sestra přešla na islám, bratr k jehovistům. A budoucí zpěvačka konvertovala ve druhé třídě na katolickou víru, aby dostala ke svatému přijímání nové šaty a boty.

„To je důkaz, že jsme všichni tvrdohlaví,” komentuje Tonya s úsměvem svoji rodinu. Indiánskou prababičku nezažila, takže netuší, co zdědila po ní.

Toužila po cestě do Evropy, což se jí splnilo díky vyraženému zubu. Jak konkrétně? Dozvíte se ve videu nahoře. Stejně jako proč je ráda, že děti vychovává v Praze, a proč si pochvaluje zdejší systém zdravotnictví a vzdělávání.

Být zpěvačkou jsem neplánovala, ale na basketbalistku jsem malá, vtipkuje o rasových předsudcích Tonya Graves

„Miluju hrady, v Americe je nemáme.” Podívejte se na Tonyina oblíbená místa.Video: Seznam Zprávy

Rodiče ji odmalička upozorňovali, že kvůli barvě pleti bude mít náročnější život než ostatní, a když si navíc vybrala herectví, nebyli rádi. Školu nedokončila a když se v Praze stala zpěvačkou kapely Monkey Business, přijel ji „zkontrolovat” tatínek.

„Viděl, že žiju, mám, kde bydlet, mám co jíst. Přišel na koncert a přesvědčil se, že nezpívám nikde ve sklepě a nežebráme do čepice. Měl radost a viděla jsme, že si váží mého rozhodnutí,” vzpomíná Tonya.

Dnes je v podobné pozici: Synům vysvětluje, že být profesionálním fotbalistou a mušketýrem se jim asi nepovede. Proč krátce po narození druhého syna opustila manžela? Jak se dopracovali ke střídavé péči? A proč se jí nedávno rozpadl nový vztah? Odpovědi najdete v pořadu v úvodu článku.

Premiéru pořadu Intimní zpovědi Televize Seznam vysílá každé úterý ve 20:30, hned po Mých místech.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované