Hlavní obsah

Že máme olympijské zlato? Ještě nám to nedošlo, říkají vítězné tenistky

Foto: Profimedia.cz

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na olympiádě v Tokiu získaly zlato.

Reklama

aktualizováno •

Česko má další zlatou medaili z olympiády v Tokiu. Nejcennější kov ve finále dámské čtyřhry proti Švýcarkám vybojovaly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Článek

Sbírka cenných kovů z olympiády se i v neděli rozrostla. A opět k tomu přispěly české tenistky.

V neděli odpoledne japonského času na rozpáleném centrálním dvorci porazily tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková Švýcarky Viktoriji Golubicovou s Belindou Bencicovou.

České tenistky prakticky nedaly svým soupeřkám šanci. Porazily je hladce ve dvou setech 7:5 a 6:1. Hotovo bylo za necelé dvě hodiny. Kateřina Siniaková po finálovém utkání novinářům řekla, jak vnímá, že jsou spolu s Barborou Krejčíkovou olympijské vítězky.

„Výborně to zní. Na začátku turnaje to asi všichni očekávali, ale i tak to bylo hrozně těžké. Měly jsme složité zápasy a jsem hrozně moc pyšná, že jsme to takhle zvládly a vybojovaly si tuhle zlatou medaili, kterou můžeme přivézt do Čech. Jsem za to hrozně ráda,“ popsala své první pocity Siniaková.

A reakci přidává také její spoluhráčka. „Ještě jsem si neuvědomila, co se stalo. Je to strašně narychlo, povedly se obrovské věci a já teď mám na krku tohle zlato, které je ohromně těžké a mám z něj obrovskou radost. Ale ještě mi úplně nedochází, že jsme vyhrály olympiádu. Bylo to těžkých deset dní, zápasy byly hodně natřískané za sebou, o to mě více těší, jak jsme to s Katkou dokázaly,“ říká Krejčíková se zlatou medailí na krku.

Zajímavým momentem bylo, že si zlaté tenistky během ceremoniálu pověsily kolem krku medaile navzájem. „To nám řekli organizátoři, že můžeme, takže jsme toho využily. Jinak nám přijde smutné, že si olympionici dávají medaile sami. Bylo to takhle lepší,“ dodává Siniaková.

Stříbrná Vondroušová

Už v sobotu získala stříbrnou medaili ve finále Markéta Vondroušová, která neporazila Švýcarku Belindu Bencicovou a brala stříbro.

Nedělní finále dámské čtyřhry nebylo narozdíl od soboty večer, ale přes den, kdy v Tokiu panují tropické teploty. Na ty doplatila ve čtvrtfinále například Španělka Badosaová, která právě Vondroušové musela zápas skrečovat.

Česko má už tak celkem čtyři zlaté medaile z olympiády v Tokiu. Nejcennější kov již vybojoval také judista Lukáš Krpálek, vodní slalomář Jiří Prskavec a brokový střelec Jiří Lipták.

Reklama

Doporučované