Hlavní obsah

Tetsuro Shimaguchi opět navštívil Prahu: Prozradil, jaké plány má s Českem

Tetsuro Shimaguchi opět v České republice.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

I letos přijal Tetsuro Shimaguchi pozvání kaskadérské skupiny Veles Stunts a překladatele Jakuba Zemana a dorazil do Česka. Poprvé k nám zavítal v rámci Týdne japonské kultury před dvěma lety. Od té doby navštěvuje naši zemi pravidelně.

Článek

„Měli jsme tu vystoupení a já si Prahu zamiloval. Poznal jsem tu mnoho mladých lidí, kteří mají rádi Kengido a také navázal nové kontakty. Teď sem jezdím každý rok,“ vysvětlil choreograf Tetsuro Shimaguchi v úvodu. Jako každý rok i letos byl jeho program opravdu nabitý. Se svou skupinou Kamui zde měl hned několik vystoupení a workshopů v Praze, Brně a Mělníku a stihl i natáčení. S naším hlavním městem má však i jiné plány: „Učím české lidi Kengido. Mám několik dojo po celém světě. Nejen v Tokiu, ale i v Evropě. A doufám, že v budoucnosti třeba i v Praze.“

Shimaguchi je velmi rád, že povědomí o japonské kultuře v Česku stoupá. Zároveň se i on při každé návštěvě snaží o České republice dozvědět něco víc. Letos třeba navštívil Pražský hrad. „Líbilo se mi tam. Ta stavba je opravdu nádherná. Hrad i katedrála. A taky mi moc chutná české pivo. A včera jsem vyzkoušel jahodové knedlíky a ty byly taky skvělé,“ smál se při výčtu všeho, co během svojí letošní návštěvy vyzkoušel. Povídali jsme si ale také o práci. Kromě tréninku bojového umění je totiž Tetsuro hlavně choreograf. V našich končinách je jeho nejznámějším počinem zřejmě spolupráce s Quentinem Tarantinem na filmu Kill Bill.

Kromě Umy Thurmanové však učil i další známe tváře. Třeba herce Gérarda Depardieua. „Gérard přijel do Japonska kvůli svojí televizní show. Ta se vysílala také v Paříži a na Středním východě. Chtěl pochopit samurajskou kulturu a myšlení, a tak hledal někoho, kdo ho bude vést. A našel mě. Připravil jsem pro něj krátké vystoupení. Jen pro něj. A dozvěděl jsem se, že miluje samuraje a japonskou kulturu.“ I proto by s Tetsurem rád spolupracoval na svém dalším filmu.

Tato spolupráce však není tím jediným, co Shimaguchiho v následujícím roce čeká. Stane se tváří letních olympijských her v Tokiu a už teď připravuje natáčení velkolepého spotu. Jak do něj zapojí Česko? To zjistíte v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované