Hlavní obsah

Tisíc bytů pro Prahu. Developer Central Group nakoupil tři pozemky

Foto: Jakub Cigler Architekti/Central Group

První nástřel takzvané hmotové studie projektu Central Group v Praze na Jarově.

Reklama

Žižkov, Hloubětín, Vysočany. Tři pražské lokality, v nichž největší tuzemský stavitel nového bydlení Central Group pořídil pozemky na další výstavbu. Developer tím získal prostor na vybudování tisícovky bytů.

Článek

Developerská společnost Central Group realitního magnáta Dušana Kunovského investovala tři čtvrtě miliardy korun do nákupu pozemků na novou bytovou výstavbu. Developerská jednička bude moci na parcelách postavit v součtu kolem tisíce bytů.

Největší získaný pozemek je brownfield v Praze 3 na Jarově. Na 15 000 metrech čtverečních mezi ulicemi Habrová a Na Jarově tam bude moci vzniknout 500 jednotek.

„Akvizicí areálu na Jarově jsme ještě více rozšířili své portfolio projektů na Žižkově. Tuto lokalitu vnímáme jako velmi perspektivní, což nám ostatně potvrzuje i obrovský zájem o náš nedaleký projekt Parková čtvrť,“ uvedl Kunovský.

Na podobě projektu na Jarově spolupracuje Central Group s architektonickým studiem Jakub Cigler Architekti. Stejná kancelář vypracovala pro developera urbanistický koncept připravované Parkové čtvrti. Ta se nachází v severní části bývalého Nákladového nádraží Žižkov.

Také další dva projekty ve Vysočanech a v Hloubětíně nahradí na pozemcích původní staré stavby. Vysočanský projekt se nachází poblíž stanice metra Kolbenova. Stavebník tam počítá přibližně se 180 byty. V případě Hloubětína je ve hře zhruba 130 nových jednotek. Stávající komerční prostory na získaných pozemcích bude developer zatím dál pronajímat.

Central Group

  • majitel Dušan Kunovský
  • na trhu 27 let
  • prodal 17 000 bytů, domů a parcel
  • v zásobě pozemky na 30 000 bytů

Investora v nových lokalitách čeká před prvním kopnutím do země obstarávání potřebných razítek.

„Pozemky ve Vysočanech a na Jarově procházejí procesem změny územního plánu. Jarov je již v pokročilé fázi. Po doběhnutí budou probíhat navazující schvalovací procesy. U Hloubětína jde o pozemek se smíšeným využitím, kde začneme pracovat na projektu a povolovacích procesech,“ popsal mluvčí developera Ondřej Šťastný.

Trojicí koupených pozemků nemusí letošní akvizice Central Group zdaleka skončit. Firma má totiž na letošní nákupy ještě dalších 1,5 miliardy korun.

Společnost dominující pražskému trhu s novými byty je v metropoli zároveň největším pozemkovým vlastníkem. V zásobě má 1,5 milionu metrů čtverečních určených k budoucí zástavbě.

Reklama

Doporučované