Hlavní obsah

Top 5 nejextrémnějších lidských proměn: Jsou šílení, nebo cool?

Extrémní proměny. Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Na liposukce, modelace prsou či úpravy nosu už jsme dnes zvyklí. Estetickou chirurgii dávno nevyhledávají pouze ženy, ale i muži. Některé požadavky jsou však přímo extrémní.

Článek

Existují lidé, kteří touží vypadat jako animované postavičky, zvířata či komiksoví hrdinové. Pro svůj sen neváhají udělat cokoliv. Tetují si celá těla včetně obličeje, používají piercingy, podkožní kovové implantáty nebo si třeba nechávají rozpůlit jazyk. Některé dožene honba za jejich ideálem krásy až k plastickému chirurgovi. Tam si nechávají extrémně zvětšovat ňadra či hýždě, měnit stavbu kostí v obličeji nebo odstraňovat více párů žeber. Na ty nejextrémnější proměny se můžete podívat v úvodním videu.

Plastický chirurg Libor Kment prozradil, že požadavky lidí v Česku a Evropě nebývají tak přehnané jako například v Americe. Jen výjimečně se najde někdo, koho musí odmítnout: „Pokud si klientka přeje něco, co třeba vím, že by se dobře nehojilo, tak ji neoperuji. Vždycky to musí být uděláno tak, že se člověk dobře zahojí. Musí to být bezpečné.“ Zároveň však připustil, že v zahraničí jsou plastické operace mnohem výnosnějším byznysem a to je zřejmě důvod, proč se najdou lékaři, kteří jdou do mnohdy až nebezpečných operací.

Rozhovor s plastickým chirurgem Liborem Kmentem.Video: Kristýna Gregorová

Reklama

Doporučované