Hlavní obsah

Top Fotbal: Liverpool už uhrál více bodů než Leicester během mistrovské sezony. Navíc se probudil Salah

Další díl magazínu Top Fotbal nabízí to nejzajímavější z uplynulého kola elitních evropských soutěží.Video: David Janeczek

 

Reklama

Fotbalová sezona se blíží do finiše, zatímco ve Španělsku a Itálii je o titulu s největší pravděpodobností rozhodnuto, tak v Anglii a Německu se Liverpool s Manchesterem City, respektive Bayern Mnichov s Borussií Dortmund budou o titul přetahovat nejspíš až do úplného závěru soutěže.

Článek

Premier League

V Anglii o víkendu musel Liverpool proti Southamptonu zareagovat na vítězství Manchesteru City nad Cardiffem z průběhu minulého týdne. Reds dokázali Saints porazit díky vítězné brance Mohameda Salaha. Egypťan se v Premier League trefil poprvé od začátku února.

„Mohamed pracuje v tréninku stále naplno a v zápasech byl vždy výborný, takže se nikdo v klubu neznepokojoval, že se teď delší dobu v lize netrefil,“ brání svou hvězdu kouč Reds Jürgen Klopp. „Pod tlak ho dostávala možná média, protože má znovu skvělou sezonu,“ dodává Virgil van Dijk.

City tak po neúplném 33. kole ztrácejí na Reds dva body, ale čeká je v průběhu dubna dohrávka proti United. Nicméně oba týmy v čele Premier League už nyní atakovaly osmdesátibodovou hranici. Takový Leicester v sezoně 2015/16 vyhrál Premier League s 81 body a United před osmi lety s 80 body.

„Ze sezony se stává neuvěřitelný závod o titul. Miluji tenhle ročník,“ okomentoval Gary Lineker v pátek na Twitteru dostihy dvou těžkých vah anglického fotbalu. Oblíbený televizní expert a bývalý skvělý útočník se dostal na přední stránky sportovních webů o víkendu ještě jednou. Současný střelec Leicesteru Jamie Vardy totiž svým 102 a 103 gólem za Foxes překonal právě Linekera, kterého odsunul na sedmou pozici v historické tabulce střelců Leicesteru.

O víkendu se naopak nedařilo střelcům Arsenalu. Kanonýři totiž prohráli 0:1 v Goodison Parku proti Evertonu a odmítli odskočit páté Chelsea a šestému Manchesteru United na tři, respektive pět bodů. Arsenal tak prohrál už sedmý z posledních jedenácti venkovních ligových zápasů.

Bundesliga

Celé Německo o víkendu žilo duelem Bayernu Mnichov s Borussií Dortmund. Jenže duel dvou elitních týmů Bundesligy proměnil domácí Bayern v exhibici a Borussii doma rozstřílel 5:0. „Dostali jsme nesmírně mladý tým Borussie pod velký tlak a oni to nezvládli, teď máme titul zase ve svých rukách,“ těší Thomase Müllera. Veteráni Franck Ribéry a Arjen Robben se tak mohou rozloučit v Mnichově už devátým, respektive osmým titulem. Pokud mnichovský velkoklub znovu opanuje Bundesligu, tak se Ribéry stane rekordmanem soutěže, více titulů nemá ani legendární Oliver Kahn.

La Liga

Ve Španělsku se k obhajobě titulu zase o něco více přiblížila Barcelona, která o víkendu porazila Atlético Madrid 2:0. Duel rozhodl Luis Suárez s Lionelem Messim. Smutným hrdinou se stal útočník Atlétika Diego Costa, který vydržel na hřišti pouze necelou půlhodinu. Costa totiž v osmadvacáté minutě slovně urazil arbitra Jesúse Gila Manzana a dostal červenou. Naturalizovaný Španěl tak může Atlétiku chybět až dvanáct následujících zápasů.

Serie A

V Itálii chybí Juventusu k jistotě další obhajoby titulu jediné vítězství. Stará dáma totiž ve šlágru Serie A porazila AC Milán a po 31 kolech má na druhou Neapol náskok neuvěřitelných 20 bodů. Tři body Juventusu vystřelil stejně jako v posledních dvou kolech teprve devatenáctiletý Moise Kean. Útočník s kořeny v Pobřeží slonoviny tak odpověděl nejlepším možným způsobem na rasistické pokřiky, které na něj mířily v posledních týdnech.

Celý souhrn uplynulého kola si můžete pustit v přiloženém videu – nebo každé pondělí od 21:00 na Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované