Hlavní obsah

Toulavý pes převádí děti přes ulici a stal se místní celebritou

Svět bez obalu: V gruzínském Batumi se z toulavého psa stala místní celebrita. Kdekoliv vidí děti, běží jim pomáhat přejít ulici.Video: Milan Šíma

 

Reklama

Čtyřnohou internetovou hvězdu zná v Batumi každý. Místní na něho nedají dopustit. Jejich srdce si získal především pro svoji slabost pro děti. Obyvatele města baví tím, že pomáhá dětem přejít rušnou ulici.

Článek

Pro většinu toulavých psů je život na ulici krutý a smutný. Jsou ale světlé výjimky a jedna z nich se zrodila v gruzínském městě Batumi.

Kupata, což znamená doslova „Salám“, je bývalý toulavý pes, který se na ulici pohyboval už jako štěně. „Přišel do našeho domu před 4 lety. Byl ještě štěně. Dala jsem mu ven koberec a od té doby tady žije. Když otevřu dveře, tak tam na mě čeká, že ho nakrmím,“ říká majitelka psa. Přesto Kupata žije dál na ulici.

Místní si získal především pro svoji slabost pro děti. „Kdekoliv uvidí děti, tak k nim běží a pomáhá jim přejít ulici. A pak na ně buď čeká v parku, nebo jde zase zpátky domů,“ dodává majitelka psa.

Kupatova láska k dětem z něj udělala místní celebritu. Záběry, jak pomáhá dětem, se mezitím virálně šíří internetem. Takže oblastní turistický úřad mu dokonce věnoval psí boudu s čestnou hvězdou.

„Je to velmi přátelský pes. Každému říkám, ať se stará o potulné psy. Jsou často mnohem věrnější a přátelštější než řada lidí,“ říká žena. Více podrobností ve videu.

Je součástí pořadu Svět bez obalu, jehož archiv najdete zde.

Reklama

Doporučované