Hlavní obsah

Trafika Konstantina Sulimenka: Televizní mučení a ostře sledovaný bazén

Foto: Seznam Zprávy

Zvítězí novinářka týdeníku Respekt, nebo komentátor Seznam Zpráv?

Reklama

Článek

Novináři Andrea Procházková z Respektu a Martin Čaban ze Seznam Zpráv byli hosty dalšího dílu komediálního podcastu Trafika, ve kterém se střídavým úspěchem rozlišovali skutečné a falešné novinky z Česka i ze světa.

Dění v Afghánistánu je stále napjaté a ke klidu nepřispěl ani první rozhovor, který Tálibán poskytl západním médiím. V něm mluvčí islamistického hnutí prohlásil, že v zemi vyhlásí jeden podstatný zákaz.

Budou to roušky a respirátory? „Je lákavá možnost, že by se Tálibán sblížil s Volným blokem,“ glosuje Čaban možné ideologické souznění potížistů, ale avizované pravidlo bude ve skutečnosti mířit zcela jiným směrem.

Věnovali jsme se i rekonstrukci karlovarského hotelu Thermal, která je už kompletně hotová a všechno je tam skvělé. Nebo není? „To záleží na tom, koho se zeptáš,“ poznamenává Andrea Procházková. „Když se zeptáš paní ministryně Schillerové, tak je.“ Dokázala ale redaktorka Respektu správně uhodnout, co a jak funguje či nefunguje na ostře sledované plovárně?

Řeč šla jako vždy i o spoustě dalších témat, a tak jsme s hosty stihli probrat aktuální dění okolo digitálních platforem TikTok a Onlyfans, nové vědecké poznatky o párcích v rohlíku i rafinované mučení ruského opozičníka Alexeje Navalného.

Vyhrál v dnešním mediálním kvízu Respekt, nebo trofej zůstala v domovské redakci Seznam Zpráv? Poslechněte si zpravodajský souboj zde na webu nebo na nové platformě Podcasty.cz, kde najdete i další podcastovou produkci Seznam Zpráv.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované