Hlavní obsah

Trafika s Etzlerem a Louženskou: Při obědě mlčte a nehádejte se s Bělorusy

Foto: Seznam Zprávy

Orientujete se v událostech uplynulého týdne? Otestujte se v humorném kvízu Trafika s našimi hosty.

Reklama

Článek

Marketérka Pavlína Louženská a novinář Tomáš Etzler byli hosty Trafiky, podcastu, ve kterém si můžete zkusit, jak dobře rozeznáte opravdové zprávy od fake news - a že to není vždy úplně snadné.

Děti se vrátily do škol, a tak je potřeba vyřešit podmínky jejich přítomnosti ve školních budovách. A to nejen v Česku, ale i různě ve světě. Naši hosté tak museli uhodnout, která opatření vlády ve světě zavedly a která vůbec nikoho nenapadly. Bude to snad izolace učebnic? Používání rukavic? Nebo zákaz mluvení během obědů?

„Mně během oběda zakazovala mluvit už moje maminka, to není žádná novinka,“ vrtí hlavou Tomáš Etzler. Mimochodem, na natáčení Trafiky dorazil s mírným zpožděním, protože se kochal svou novou knihou Novinářem v Číně. Co jsem to proboha udělal? „To jsem si tam totiž říkal dost často,“ vysvětluje Etzler název knihy.

Tento týden jsme se samozřejmě nemohli vyhnout ani zahájení horké fáze kampaně hnutí ANO a slibům Andreje Babiše. Když měli hosté zvolit, co Babiš neslíbil, znejistěli. „Já myslím, že slíbil úplně všechno,“ poznamenává Pavlína Louženská, zakladatelka vzdělávací platformy #HolkyzMarketingu.

A jak jako marketingová expertka hodnotí dosavadní průběh kampaně? „Já myslím, že o tom ve výsledku rozhodnou voliči,“ odpovídá neurčitě.

Ale řešili jsme toho mnohem víc. Řeč přišla na nový zákaz čínských úřadů, netradiční stávce, stažení sluchátek z trhu kvůli nepříliš šťastně zvolenému názvu nebo bhútánském princovi na TikToku.

Vyhrála dnešní mediální kvíz Holka z marketingu, nebo cenami ověnčený novinář? To se dozvíte jedině v novém dílu dnešní Trafiky - pusťte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované