Hlavní obsah

Trafika s Lauder a Ruppertem: Čest novinářů neubránil ani zmutovaný komár

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Konstantin Sulimenko v podcastu Trafika zkouší své hosty ze zpráv uplynulého týdne. Kdo vyhraje záludný kvíz?

Reklama

Článek

Novinářka Silvie Lauder a zpěvák Matěj Ruppert byli hosty dalšího dílu Trafiky, humoristického podcastu o tom, jak tenká je hranice mezi bizarní realitou a naprostou smyšlenkou.

Poslední týden se toho stalo opravdu hodně. Třeba koalice SPOLU vydala program, ve kterém říká, že chce zasadit jeden strom za každého občana, postavit novou koncertní síň, podpořit bezlepkovou stravu ve školních jídelnách a otevřít aspoň 50 nových škol a školek. Až na to, že jedno z toho jsme si vymysleli a v jejich programu to není. „Jak jsem si mohla myslet, že něco takového chce SPOLU udělat? Tohle byla naivita na mojí straně,“ vrtí hlavou Silvie Lauder nad správnou odpovědí.

Hosté si také zkusili otázky z kontroverzních přijímaček z češtiny na střední školy, a proto přišly i vzpomínky Matěje Rupperta na studium střední pedagogické školy. Kdyby nezpíval, mohl prý být vychovatelem ve školce nebo bachařem. „A musím říct, že znám pár politiků, kterým bych rád ty mříže otvíral,“ dodává.

Ale v dnešní Trafice se toho dozvíte ještě mnohem víc. Mluvili jsme o zmutovaných komárech na Floridě, agresivních labutích v Pardubicích, halucinogenních žábách na Kubě a filipínském ministrovi zahraničí, který kleje jako dlaždič.

Co všechno z toho opravdu existuje a co je jen výmysl kreativního scenáristy? Vyhrála v mediálním kvízu novinářka týdeníku Respekt Silvie Lauder, nebo zpěvák Matěj Ruppert? To se dozvíte v podcastu. Poslechněte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Poslechněte si také předchozí díl Trafiky

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Rádiu Expres FM, Seznam Zprávách, na Spotify nebo v Apple Podcasts.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované