Hlavní obsah

Třebíč chce do roka začít stavět záchytné parkoviště

Foto: Aleš Černý, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Třebíč chce vybudovat záchytné parkoviště na východním okraji města v Hrotovické ulici. Využije na to pozemek mezi železniční tratí a První brněnskou strojírnou (PBS).

Článek

Studie, kterou si město nechalo zpracovat, počítá, že součástí parkoviště bude i cvičná plocha pro autoškoly. Podle starosty města Pavla Pacala (Pro Třebíč) by se parkoviště mohlo začít stavět na podzim příštího roku.

Parkoviště bude přístupné přes nový sjezd před PBS, se kterou se město dohodlo na odkupu pozemků. Pokud nákup asi 4000 čtverečních metrů schválí městské zastupitelstvo, získá město pozemek za přibližně 600 tisíc korun. Hrubé odhady nákladů na parkoviště jsou 15 milionů korun. Stát by na něm mohlo okolo 150 aut a veřejnosti by mělo sloužit v polovině roku 2022.

Město prozatím vybralo dodavatele projektové dokumentace. Projekční kancelář VIPA project ji dodá za přibližně 590.000 korun (včetně DPH). Součástí ceny je i inženýrská činnost řídící postup výstavby.

Nové parkoviště se nachází nedaleko vlakového nádraží s přestupním terminálem autobusů nebo krajské nemocnice a okresního soudu, kde je velký nedostatek parkovacích míst. Situaci má v místě zlepšit i stavba parkovacího domu u nemocnice, na které se město už dřív dohodlo s Krajem Vysočina.

Reklama

Doporučované