Hlavní obsah

Třicátý ročník pelhřimovského festivalu se posouvá na příští rok

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Festival Pelhřimov - město rekordů, který je přehlídkou nevšedních lidských výkonů, se letos konat nebude. Pořadatelé z Agentury Dobrý den dnes oznámili, že třicátý ročník přesunou na 11. a 12. června 2021.

Článek

Původně byl plánovaný na 6. a 7. června letošního roku. Rozhodnutí je podle prezidenta agentury Miroslava Marka dáno nejasnostmi ohledně podmínek větších kulturních akcí.

Náhradou by měl být program Rekordy v karanténě, který se bude konat v zahradě Muzea rekordů a kuriozit. „V termínu od 8. do 14. června zde každý den proběhne jeden unikátní pokus o zápis do České knihy rekordů,“ řekl Marek. Zájemci budou moci výkony sledovat v přímém přenosu prostřednictvím internetu. Připomínkou festivalu bude i venkovní výstava nazvaná 30 let pelhřimovských rekordů.

Festival je pořádaný od roku 1991 v druhém červnovém víkendu. Za 29 let na něm bylo ustaveno přes 1000 rekordů. Lidé se díky němu mohli setkat s řadou mimořádných osobností včetně Věry Čáslavské. „Návštěvníci nejen viděli, ale i zkonzumovali dvacetipatrový dort vážící čtvrt tuny či dvousetmetrovou klobásu,“ řekl Marek. Akce má i svoji charitativní historii, podařilo se na ní najít 200 nových dárců kostní dřeně.

Pravidelnou součástí festivalu je udílení cen Rekordman roku a uvedení do síně slávy. Letos nebudou součástí festivalu, ale jiných akcí. První z nich bude květnové znovuotevření Muzea rekordů a kuriozit.

Předání výročních cen Rekordman roku letos proběhne také trochu jinak.

Reklama

Doporučované