Hlavní obsah

Turek odmítl zaplatit v restauraci. Skočil do moře a plaval do Řecka

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Bizarní dohru měla hádka o účet v restauraci. Hostovi se částka zdála příliš vysoká a zvolil velmi neobvyklou formu protestu, který zaměstnal policii i pobřežní stráž.

Článek

Turecký jedlík vyrazil do luxusní restaurace v letovisku Kuşadasi v západoturecké provincii Aydin. Zřejmě tuto gurmánskou misi zcela nedomyslel.

Po vybrané večeři se host vyděsil, když spatřil účet na 48 dolarů (asi 1 150 korun). Odmítal ho zaplatit a vznikla slovní přestřelka s číšníky. Ta podle tureckého listu Hürriyet skončila tím, že muž vyskočil od stolu, rozběhl se a skočil do vod Egejského moře.

Nešlo ovšem o pokus o sebevraždu. Nespokojený host začal plavat směrem k řeckému ostrovu Samos, který je od Kuşadasi vzdálený 27 kilometrů. Personál restaurace zalarmoval policii a pobřežní stráž.

Z dobře najedeného Turka se vyklubal velmi dobrý plavec, protože pobřežní stráž muže z moře vytáhla 3 kilometry od pobřeží. Podle záběrů šlo o velmi korpulentního muže. Nespokojený host skončil v policejní vazbě, kterou už mezitím opustil.

Jít do restaurace s jasným cílem nezaplatit a prchnout je fenomén, pro který se v angličtině vžil název „dine and dash“. Ve Spojených státech takto před pár let řádil jistý elegán jménem Paul Guadalupe Gonzales. Ten zval ženy na schůzky do luxusních restaurací v Los Angeles. Vždy se během nich omluvil kvůli návštěvě toalety nebo urgentnímu telefonátu. Ke stolu se už nikdy nevrátil.

Více než 20 ženám zbyly oči pro pláč a nezaplacený tučný účet. Gonzales dostal 120 dnů vězení, pokutu a k pěti svým nejoblíbenějším restauracím se nesmí přiblížit blíž než na 100 yardů.

Reklama

Doporučované