Hlavní obsah

Turnov má zájem o areál u Střelnice, šance na brzké získání není velká

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Turnov má zájem o areál s garážemi, který se nachází vedle kulturního centra Střelnice a pod kostelem, který patří mezi největší novogotické chrámové stavby ve střední Evropě. Cílem je toto území zvelebit.

Článek

Podle posudku, který si nechalo město vypracovat, má areál hodnotu 13,5 milionu korun. Šance na jeho brzké získání ale není podle místostarostky Jany Svobodové (býv. ANO) velká, neboť garáže mají různé vlastníky.

„My bychom chtěli postupně garáže vykupovat, ale bude to na dlouhou dobu. Myslím si, že není vůle majitelů je prodat. Garáže jsou nedostatkové zboží v každém městě,“ řekla místostarostka.

Areál U Raka se nachází v centru města u Střelnice a nad ním se tyčí kostel Narození Panny Marie, který je zvláštní tím, že má nedostavěnou věž. „Ta lokalita je cenná, že si dokážeme představit, že by tam mohlo být něco jiného a řešit to chceme komplexně s ohledem na to, že nad tím je kostel a vedle kulturní centrum. Garáže nejsou vzhledné, nepůsobí esteticky,“ uvedla Svobodová. Podle ní by se do prostoru areálu s garážemi mohl například rozšířit kulturní dům nebo by tam mohly být terasy či zkultivovat parkování. „Zatím jsou to jen vize, nemá cenu zadávat studii, když pozemky nejsou naše,“ dodala.

V areálu na ploše 4000 metrů čtverečních je 47 garáží a z nich 16 dvoupodlažních. Také se tam nachází budova autoopravny a rekreační chata. Město je majitelem pozemků jen pod několika garážemi, jinak mají soukromé vlastníky. V minulých letech se neúspěšně snažili vlastníci garáží získat i pozemky, které patří městu.

Reklama

Související témata:

Doporučované