Hlavní obsah

Tvrdá dřina, vášeň pro ferrari i jedna prohraná sázka. Brankář Petr Mrázek odkrývá své soukromí

Moje místa s Petrem Mrázkem: Za první dětskou brankou, oddechem na rybách i tvrdým tréninkem a adrenalinem ve ferrari.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jako malý trávil nejvíc času s tátou v přírodě. O tom, že jednou bude hrát nejlepší ligu světa, snil jen s kamarády na asfaltovém plácku před domem. Teď si užívá všechno, co život hokejistům z NHL nabízí. Svými místy vás tentokrát provede brankář hokejové reprezentace a Caroliny Hurricanes Petr Mrázek.

Článek

„Tak tady to všechno začalo...,“ rozhlíží se Petr Mrázek před domem svých rodičů v malé vesnici Antošovice kousek od Ostravy. Na vratech od garáže jsou dodnes vidět skvrny po tenisáku, které tam jako malý se svými kumpány udělal.

Tak jako jiné děti si na špičkové hokejisty jen hráli. „Pojďte na půdu, něco vám ukážu. Mám tam pořád branky, které jsme s kamarády vyráběli. Ve Vítkovicích jsem tehdy prosil rolbaře o staré sítě, brankáře jsme si vyřezali z kartonu. Víte, kdo to je? To Miikka Kiprusoff z Calgary,“ usmívá se při jedné ze vzpomínek na dětství.

Intimní zpovědi: Hlavně nemít prů... S Petrem Mrázkem o zákulisí NHL a nebezpečné pohodě v hlavě:

Intimní zpovědi s Petrem Mrázkem: Všichni u hokejistů vidí jen luxus, ale NHL je drsná soutěž.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Příběhy z dětství jsou stále živé i přesto, že z malého kluka dávno vyrostl úspěšný muž a jeden z nejtalentovanějších hokejových brankářů světa. Vydělává desítky milionů korun ročně, prohání stovky koní pod kapotou svého ferrari a žije s beachvolejbalovou reprezentantkou Sárou Olivovou.

S ní si v létě před kamerami Seznamu nejen zatrénoval. Spolu sehráli utkání, které nedopadlo nejlíp a po prohraném zápase museli oba skočit v centru Prahy do Vltavy. Sázka je sázka...

Vzestup i pád

V šestadvaceti letech už toho Mrázek ve své kariéře zažil spoustu. V Detroitu rychle vystoupal mezi hvězdy světového hokeje a byl i ve výběru gólmanů pro Vezina Trophy, trofej udělovanou nejlepšímu brankáři v NHL v sezoně.

Pak přišly horší časy. Loni o Mrázka Red Wings ztratily zájem a český gólman se neprosadil natrvalo ani ve Philadelphii. Tehdy poznal, co je skutečný tlak. Média v Americe psala o jeho povaze a padaly výrazy jako „namyšlený“.

Dodnes je znát, jak ho pošramocená pověst mrzí. Tím spíš, že se v létě kousnul, přistoupil na výrazné snížení platu ze čtyř milionů na 1,5 milionu dolarů a našel nové štěstí v Carolině, kde se v probíhající sezoně dostává zpět do pohody i formy. Možná také proto, že léto v Česku trávil nejen v posilovně, ale i s tátou na rybách nebo malými dětmi na vlastním hokejovém kempu. A na všechna tahle místa vás také zavede.

„Určité sebevědomí v tom klukovi poznáte. Kouká vám do očí, podá ruku tak, jak ji podá. Doprovází to mimikou, úsměvem. Byl bych rád, kdyby to jeho sebevědomí nevyniklo jako arogance. Je to zdravé sebevědomí. Je si vědomý toho, že může být daleko lepší. Věřím, že se stane pevnou jedničkou v NHL,“ říká sportovní psycholog Marian Jelínek, který Mrázkovi pomáhá k výkonnostnímu návratu.

Celý pořad Moje místa s Petrem Mrázkem si můžete pustit nahoře ve videu.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:15, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované