Hlavní obsah

Twitter zdvojnásobil délku příspěvku. Lidé jsou tak na síti slušnější a komunikativnější

Podle Twitteru jsou lidé díky delším příspěvkům slušnější a komunikativnější.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Twitter minulý rok uživatelům umožnil psát příspěvky o délce 280 znaků. Nyní zveřejnil analýzu toho, jak se v souvislosti s tímto krokem změnilo chování lidí na síti.

Článek

Sociální síť Twitter zveřejnila závěry analýzy, která se zabývala dopadem zdvojnásobení maximální délky příspěvku. To Twitter umožnil před rokem, předtím mohl příspěvek obsahovat maximálně 140 znaků. Informuje o tom zpravodajský server The Independent.

Společnost Twitter zjistila, že díky možnosti delšího tweetu jsou uživatelé na síti zdvořilejší. O více než polovinu se zvýšilo používání slova „prosím“ a o 22 % používání slova „děkuji“. Lidé nově omezují používání zkrácených tvarů slov.

Uživatelé jsou také komunikativnější. Příspěvky obsahují více otazníků, počet tweetů s nimi se zvýšil o 30 procent a vzrostla také následná odezva ze strany dalších uživatelů.

Ačkoliv mají lidé na Twitteru možnost psát příspěvky o délce 280 znaků, z analýzy vyplynulo, že jen 12 % příspěvků je delších než původní limit 140 znaků.

Mnoho uživatelů však na rozdíl od technologické firmy nesouhlasí s tím, že by se situace na Twitteru zlepšila. Kritikové poukazují například na přetrvávající výhrůžky fyzickým násilím nebo nerovné vynucování smluvních podmínek.

Reklama

Doporučované