Hlavní obsah

Týden ve fotkách: Starosti a radosti jednoho nymburského učitele

Foto: Marek Velechovský

Týden učitele Marka Velechovského.

Reklama

Přinášíme vám další díl z projektu Week of Life, jehož smyslem je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva. Lidé v něm mapují den po dni, co zažívají v reálném životě. Jestlipak nás někdy napadlo, jaké zájmy, starosti a radosti mají naši oblíbení učitelé?

Článek

V tomto týdnu žije Marek svůj běžný život učitele a kromě pracovních a volnočasových aktivit se věnuje rodině. Stinnou stránkou týdne je nemocná maminka, která je aktuálně hospitalizována v nemocnici a Marek se o ni bojí.

Učitel Marek Velechovský je členem projektu Week of Life od roku 2010 a ve svém portfoliu má zaznamenáno 309 týdnů života. Patří mezi učitele, jaké bychom si všichni přáli, jeho pracovní doba po odchodu ze školy nekončí, ale věnuje se mnoha školním aktivitám i mimo ní. Například se podílí na chodu dětského tábora v Hryzelích – jednoho z největších a nejstarších táborů. Sám tam jezdil od svých tří let a nyní se tam vrací už mnoho let jako zástupce hlavního vedoucího a ukazuje tento svět své dceři. K fotografování ho přivedl zájem o přírodu, kterou propojil se svým povoláním učitele. Pěstuje kaktusy, masožravky a další exotické i neexotické rostliny a chová bezobratlé živočichy nebo třeba hady či želvy. Také hodně sportuje a cestuje, před několika lety například strávil měsíc na Sumatře, ovšem nečekejte luxusní dovolenou, součástí výpravy do deštného pralesa s organizací Green Life bylo hlavně pracovní nasazení. Marek si z výpravy přivezl spoustu zážitků a fotografií a v projektu Week of Life to všechno skvěle zaznamenal. Kromě toho občas také píše články do různých časopisů nebo novin a občas někomu vyfotí svatbu nebo děti. Žije s manželkou, dcerou Adinkou a útulkovým psem Roxym v okrajové části Nymburka Zálabí, kde si před pár lety zrekonstruovali starší rodinný domek. Nymburk je jeho srdeční záležitost, a proto se o město aktivně zajímá, byl několik let zastupitelem a podílí se na vzdělávacích, kulturních či sociálních aktivitách města.

Pondělí 16. září

Foto: Marek Velechovský

Pondělí - jeden den v devíti snímcích.

+5

Úterý 17. září

Foto: Marek Velechovský

Úterý - jeden den v devíti snímcích.

+5

Středa 18. září

Foto: Marek Velechovský

Středa - jeden den v devíti snímcích.

+5

Čtvrtek 19. září

Foto: Marek Velechovský

Čtvrtek - jeden den v devíti snímcích.

+5

Pátek 20. září

Foto: Marek Velechovský

Pátek - jeden den v devíti snímcích.

+5

Sobota 21. září

Foto: Marek Velechovský

Sobota - jeden den v devíti snímcích.

+5

Neděle 22. září

Foto: Marek Velechovský

Neděle - jeden den v devíti snímcích.

+5

Reklama

Související témata:

Doporučované