Hlavní obsah

U hradu ve Slezské Ostravě se chystá nový hudební festival Fest Les

Foto: pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Na louce mezi valy u Slezskoostravského hradu v Ostravě se o víkendu 17. a 18. července uskuteční první ročník nového hudebního festivalu Fest Les.

Článek

Vystoupí na něm například skupina Dunaj s Ivou Bittovou, písničkář Vlasta Redl s kapelou nebo skupina Už jsme doma. „Ostrava je město hudbě zaslíbené, přesto se mi zdá, že jí stále chybí festival, který by přinášel kvalitní beatovou a alternativní hudbu v určité neředěné, koncentrované podobě,“ uvedl ředitel festivalu Přemysl Bureš.

Dříve ve městě vedl Alternativní scénu Absintového klubu Les, proto nejprve oslovil interprety, kteří právě v klubu Les vystupovali. Postupně se program vykrystalizoval do podoby dvoudenního festivalu. Bureš uvedl, že rozhodujícím byl telefonát od kamaráda producenta, který mu oznámil, že by v Ostravě mohla zahrát kapela Dunaj s Bittovou, kteří se hudebně sešli po 25 letech.

„Ucítil jsem jakési pnutí, že takovou věc musím udělat, že si ji Ostrava prostě zaslouží. O možnosti uspořádat hudební festival pod širým nebem přemýšlím už léta, ale právě tento telefonát se nakonec stal oním spouštěcím mechanismem,“ uvedl ředitel festivalu.

Více informací o festivalu a podrobný program najdou zájemci na internetových stránkách www.festles.cz nebo na facebookové stránce Fest Les. Dvoudenní vstupné stojí v předprodeji 780 korun, vstupné na jeden den 490 korun.

„Bylo mi jasné, že takový festival přiláká i lidi mimo Ostravu, proto jsme pro ně připravili stanové městečko, které je ke vstupence zdarma,“ dodal Bureš.

Reklama

Související témata:

Doporučované