Hlavní obsah

U Staré Boleslavi začíná stavba desítky let plánovaného obchvatu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

U Staré Boleslavi u Prahy začíná stavba desítky let plánovaného obchvatu města. Odvede vozy přijíždějící od dálnice D10 až na silnici číslo 331, která vede do Mělníka. Řidiči se tak vyhnou obydleným částem města.

Článek

Stavba obchvatu vyjde na více než 100 milionů korun, dalších 40 milionů bude stát stavba okružní křižovatky, na kterou se obchvat napojí, řekl náměstek hejtmanky Martin Kupka (ODS).

Stavba obchvatu má trvat deset měsíců, přeruší ji ale zima. Hotovo by tak mělo být do konce příštího roku. Stavba kruhového objezdu začne letos v říjnu, hotovo by mělo být souběžně s novým 2,5 kilometru dlouhým obchvatem.

Na místo budoucího obchvatu nyní přijdou archeologové, kteří budou odkrytou zeminu zkoumat. V místě budoucího obchvatu totiž byl zimní tábor za dob třicetileté války. Archeologové tak očekávají, že budou nacházet především poztrácené kovové předměty, ale například i pozůstatky latrín nebo kuchyní.

Nový kruhový objezd vznikne nedaleko sjezdu z dálnice D10. Auta po obchvatu dojedou až na silnici druhé třídy číslo 331 za Starou Boleslaví, odkud budou pokračovat směrem na Mělník. Auta se tak vyhnou obydleným ulicím Boleslavská, Okružní a Mělnická a především frekventované křižovatce, která Boleslavskou s Okružní spojuje.

Reklama

Doporučované