Hlavní obsah

Zemanův pobyt u zamrzlého Štrbského plesa skončil. Jak se v Tatrách chystali na českého prezidenta?

Český prezident Miloš Zeman strávil svou osmou oficiální návštěvu Slovenska ve Vysokých Tatrách.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Český prezident Miloš Zeman ukončil třídenní návštěvu Slovenska. První cestu po opětovném zvolení do úřadu trávil ve Vysokých Tatrách. Reportéři Seznamu sledovali jeho projížďku v kočáře kolem Štrbského plesa nebo pobyt v luxusním hotelu.

Článek

Politické debaty o česko-slovenských vztazích nebo uvolněné rokování v kočáře taženém koňmi. Český prezident podle dlouholeté tradice trávil první oficiální návštěvu po zvolení na Slovensku. Netradičně však Miloš Zeman vyměnil Bratislavu za Vysoké Tatry a Štrbské pleso.

Reportéři Seznamu podrobně mapovali hlavní den jeho návštěvy. Ve čtvrtek se setkal se slovenským protějškem Andrejem Kiskou i novým slovenským premiérem Petrem Pellegrinim, pobýval v luxusním pětihvězdičkovém hotelu Kempinski. Návštěvě předcházely přípravy stovek lidí. „Věděli jsme o ní asi měsíc dopředu. Poslední tři dny byly velmi intenzivní, řešíme každý detail,” uvedla marketingová ředitelka hotelu Alena Spišiaková.

Prezident si k obědu pochutnal třeba na jehněčím boku a slovenském víně. U přípitku nesměla chybět borovička.

Jen o pár stovek metrů dál od politiků uzavírali poslední lyžaři letošní dlouhou sezonu. O Zemanově návštěvě často vůbec nevěděli, přesto se shodují, že vztahy mezi Čechy a Slováky zůstávají vynikající.

Podívejte se na videu, jak prezident trávil pobyt ve Vysokých Tatrách.

Reklama

Související témata:
Štrbské Pleso

Doporučované