Hlavní obsah

Uber přestane v Česku rozvážet jídlo, konkurence byla moc velká

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

S platností od 3. června 2020 v České republice končí služba Uber Eats, tedy rozvoz jídla z vybraných restaurací.

Článek

„Odchod Uber Eats z České republiky nás mrzí. Možnost objednávat si jízdy Uberem ale zůstává i nadále,“ píše ve vyjádření Uber pro Seznam Zprávy.

Podle informací poskytnutých společností vychází toto rozhodnutí z analýzy obchodních výsledků na trhu rozvozu jídla, kde panuje extrémní konkurence. Společnost se tedy rozhodla investovat své finanční prostředky do jiných aktivit, těch výnosnějších. O zákazníky Uberu se tak budou moci podělit třeba společnosti Dáme jídlo nebo Wolt. Odcházející firma plánuje přesměrovat prostředky na jiné evropské i globální trhy, kde Uber Eats rapidně roste.

„Dospěli jsme k nelehkému rozhodnutí, že v České republice na začátku června ukončíme provoz služby Uber Eats. Tento krok je součástí naší strategie soustředit veškerou energii a prostředky na ty světové trhy, které jsou pro Uber Eats nejsilnější,“ potvrdil informaci pro Seznam Zprávy tiskový mluvčí společnosti Uber.

Spolu s Českem služba Uber Eats končí také v dalších šesti zemích. Patří mezi ně Ukrajina, Egypt, Uruguay, Saúdská Arábie, Honduras a Rumunsko.

Toto rozhodnutí se týká pouze Uber Eats. Objednávání jízd skrze aplikaci Uber tedy pro Česko zatím zůstává. Podle informací sdělených firmou Uber v České republice má vedení společnosti v plánu pokračovat v investicích do dalšího partnerství s řidiči.

Uber funguje i v Česku – od roku 2014 v Praze a od ledna 2017 v Brně, a to prostřednictvím nizozemské centrály společnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované