Hlavní obsah

Učitelka vláčela autistického chlapce po chodbách školy

Učitelka čelí obvinění z napadení. Devítiletého autistu vláčela po chodbě školy.Video: facebook.com/angel.vance.56

 

Reklama

Pedagožka z amerického Kentucky čelí u soudu obvinění z napadení poté, co kamery zachytily, jak po chodbách školy vláčí devítiletého autistického chlapce. Učitelku škola v pondělí propustila.

Článek

Učitelka je podle kentucké policie obviněna z napadení čtvrtého stupně na oběti mladší dvanácti let. Jako napadení čtvrtého stupně kentucké právo definuje čin, při kterém pachatel násilí na druhé osobě páchá úmyslně nebo si je vědom toho, že jeho chování může způsobit fyzickou újmu.

Na případ upozornila chlapcova matka Angela Nelsonová, která video zachycující incident umístila na svůj facebookový profil. Učitelka podle ní jejího syna vláčela za ruku poté, co chlapec dostal při vyučování záchvat. Učitelka chlapcovi podle matky nedovolila, aby si při práci udělal přestávku a nutila ho pokračovat. „Nikomu tím neubližoval,“ řekla Nelsonová pro americkou televizi CNN.

Bezpečnostní kamera umístěná ve třídě byla ale podle matky otočená do rohu, není tak jasné, co skutečně se před incidentem na chodbách školy stalo. Možné vysvětlení situace navíc stěžuje chlapcova diagnóza, se kterou je spojená snížená schopnost vyjadřování se. Matce podle CNN řekl, že ho učitelka hodila na lavici.

Chlapec má kromě autismu diagnostikovanoou poruchu pozornosti s hyperaktivitou (ADHD), posttraumatickou stresovou poruchu (PTSD), úzkosti a deprese.

Podle regionální televize WSAZ se chlapec s rodinou do okresu Greenup County přistěhoval v říjnu a stále si zvyká na nové prostředí. Podle matky se nyní snažil zejména navázat přátelství s ostatními dětmi ve škole.

Chlapec měl podle lékařské zprávy po incidentu podlitiny a lékaři měli na základě rentgenu poderžení na zlomeninu zápěstí. Nelsonová také uvedla, že ze synových bot byla téměř zcela sedřena podrážka.

Mnohem závažnější dopad ale bude mít celý incident na chlapcovu psychiku. Podle jeho matky se nyní bude v relativně neznámém kolektivu cítit nepatřičně, učitelka mu svým chováním „ukázala, že je jiný“.

„Učitelé mají šikaně zabránit, nikoliv sami šikanovat. Syn bude muset podstoupit intenzivní terapii, aby se vrátil do stavu před incidentem. Na všem, co měl, jsme dlouho pracovali,“ dodala Nelsonová.

Reklama

Související témata:

Doporučované