Hlavní obsah

Udeřil ho pěstí a nechal ležet. Pořadateli hrozí za napadení fanouška v Hradci Králové vězení

Při potyčce na fotbalovém zápase v Hradci Králové pořadatel zranil fanouška (video: Dalibor Durčák/www.supporters.cz).Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Fotbalový klub na situaci reagoval prohlášením, že incident společně s policií a pořadatelskou službou vyšetří.

Článek

Při pondělním fotbalovém zápase mezi Hradcem Králové a Pardubicemi člen ochranky zranil domácího fanouška, hrozí mu za to dva roky vězení. Hradečtí ultras během zápasu pokřikovali heslo „Jukl ven“, čímž naráželi na ředitele klubu Richarda Jukla. Nakonec domácí rozbalili i transparent s urážlivým nápisem. Vtom do kotle vtrhli pořadatelé a strhla se rvačka.

Foto: Dalibor Durčák/www.supporters.cz

Střet pořadatele s fanouškem.

Při zásahu jeden z pořadatelů udeřil fanouška pěstí do hlavy, ten se pak bezvládně svalil na lavičku. První pomoc mu museli dát přihlížející fanoušci, člen ochranky ho na místě nechal ležet. Po incidentu muž skončil v nemocnici. Podle ostatních fanoušků byl zákrok nepřiměřený. Klub reagoval prohlášením, že situace lituje a že ji vyšetří.

Šlo o první zápas po dlouhém bojkotu příznivců z domácího kotle. Ti proti vedení klubu protestují už od listopadu minulého roku a požadují především odstoupení ředitele klubu Richarda Jukla. Zpět na tribunu se prý rozhodli vrátit po rozmluvě s hráči Hradce, aby mohli podpořit tým a zároveň protestovat proti vedení.

Reklama

Doporučované