Hlavní obsah

Fotbalista Limberský si znovu může sednout za volant, vrátili mu řidičák

Fotbalista Limberský dostal zpět svůj řidičský průkaz.Video: Jakub Říha

 

Reklama

Uplynula mu roční zkušební doba po noční nehodě a státní zastupitelství potvrdilo, že se osvědčil.

Článek

Plzeňský fotbalista a bývalý reprezentant David Limberský může znovu sednout za volant. Měl ho zakázaný poté, co v září 2015 v noční Praze naboural své luxusní bentley.

Státní zastupitelství potvrdilo, že bývalému reprezentantovi uplynula roční zkušební doba, a protože během ní nic neprovedl, nehrozí mu další trest.

„Skončila zkušební doba podmíněného zastavení trestního stíhání a státní zástupce v nejbližších dnech rozhodne o tom, že se osvědčil. Tím věc pro státní zastupitelství končí,“ uvedl mluvčí Ondřej Šťastný z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2.

Limberského advokát Bronislav Šerák potvrdil, že fotbalista má už řidičský průkaz zpátky. Před několika dny mu ho vrátil plzeňský magistrát jako úřad v místě, kde má Limberský hlášeno trvalé bydliště.

Plzeňský obránce o řidičský průkaz přišel, když naboural s 1,24 promile alkoholu v krvi. Po nehodě se snažil policistům neúspěšně zmizet.

Za nehodu byl stíhán, ale v lednu 2016 státní zastupitelství stíhání zastavilo, protože Limberský vyrovnal způsobenou škodu, omluvil se a zavázal se, že po dobu dvanácti měsíců od nabytí právní moci uvedeného rozhodnutí nebude řídit motorová vozidla.

Reklama

Doporučované