Hlavní obsah

Fotbal nemá za Peltu náhradu. FAČR na valné hromadě nezvolil předsedu ani na třetí pokus

FAČR může být na půl roku bez vedení. Delegáti nového šéfa asociace nezvolili.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Delegáti na valné hromadě hlasovali o novém předsedovi natřikrát. Nového šéfa svazu ale nevybrali.

Článek

Prvního funkcionáře fotbalové asociace – největšího sportovního svazu v České republice – delegáti na páteční valné hromadě nezvolili. Asociace tak dál hledá cestu z krize, která trvá od chvíle, kdy byl její bývalý předseda Miroslav Pelta zadržen a obviněn z ovlivňování dotací na Ministerstvu školství ČR. Asociace proto musí uspořádat mimořádnou valnou hromadu. Měla by se konat nejpozději do konce letošního roku.

Favoritem dnešního hlasování v hotelu Clarion byl Martin Malík, dosavadní šéf marketingové agentury STES. A to proto, že vedle podpory mocných fotbalových klubů ho akceptuje aktuálně asi nejvlivnější muž asociace Roman Berbr.

Společnost STES, kterou dosud Malík řídil, je marketinkovou agenturou fotbalového svazu, vlastní například televizní práva na zápasy fotbalové reprezentace.

Malík sice od delegátů dostal největší počet hlasů, ke zvolení mu jich ale chybělo sedm. Nezískal si dostatečnou přízeň v moravské komoře.

Bývalého šéfa Miroslava Peltu smetla policejní razie v sídle asociace na Strahově, při níž byl do té doby neohrozitelný předseda zatčen, obviněn z machinací s veřejnými dotacemi pro sport a poslán do vyšetřovací vazby.

Video: Jak poslal soud Miroslava Peltu do vazby.

Soud uvalil vazbu na dva obviněné - reportáž.Video: Hanuš Hanslík

Reklama

Doporučované