Hlavní obsah

Uherské Hradiště dokončilo velkoplošné opravy několika vozovek

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Uherském Hradišti skončily velkoplošné opravy vozovek za 2,7 milionu korun. Týkaly se části ulice Za Olšávkou, vybraných úseků ve Školní a Svatováclavské ulici a také náměstí Republiky.

Článek

Práce začaly v srpnu a vyžádaly si dočasné dopravní omezení. „Jako každý rok se radnice pustila do oprav povrchu silnic už během letních prázdnin, kdy je na komunikacích nejmenší provoz. Části ulic Za Olšávkou, Školní, Svatováclavská a náměstí Republiky jsou nyní jako nové,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Povrch vozovky s trhlinami a výmoly stavbaři na uvedených místech odfrézovali a nahradili novou vrstvou asfaltobetonu. „Lokálně byly řešeny také opravy poškozených či doplnění chybějících obrub,“ uvedl Pášma.

Město podle něj reagovalo i na havarijní stav zábradlí na třídě Maršála Malinovského, a to v úseku, kde je chodník díky přilehlé zástavbě zúžený a těsně přiléhá k frekventované silnici. „Zábradlí sice nemá plnohodnotnou bezpečnostní funkci dopravních svodidel, ale tvoří určitou psychologickou i bezpečnostní bariéru mezi chodci a projíždějícími vozidly. Díky nové výplni také zčásti chrání chodce proti případnému nechtěnému ostřiku dešťovou vodou z komunikace. Nové zábradlí stálo 589 000 korun,“ doplnil Pášma.

Loni nechala radnice zhruba za tři miliony korun opravit vozovku v části takzvané serpentiny v místní části Mařatice a dále ve Sportovní a Štěpnické ulici. Také tehdy práce směřovala především na letní měsíce.

Reklama

Doporučované