Hlavní obsah

Uherské Hradiště zrekonstruuje další parkoviště na sídlišti Štěpnice

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pracovat se bude podél Štěpnické ulice a před bytovými domy s čísly popisnými 1051 až 1055 a 1064 až 1067. Nový povrch parkovacích ploch propustí vodu.

Článek

Uherskohradišťská radnice zrekonstruuje další parkoviště pro desítky aut na sídlišti Štěpnice. V lokalitě také vymění veřejné osvětlení, náklady činí 18,6 milionu korun.

Letos na jaře dokončilo město na sídlišti rekonstrukci dvou parkovišť za 8,7 milionu korun, a to v Zahradní a Štěpnické ulici. Betonový povrch tam nahradila dlažba, která zajišťuje vsakování vody. Parkoviště pojmou 101 aut. Obdobné práce se na sídlišti chystají i nyní, začnou v listopadu. „Parkovací plochy budeme opravovat stejnou technologií, jako ty předchozí. Protože se jedná o poměrně náročnou stavbu, je předpokládaný termín dokončení na konci července příštího roku,“ uvedl místostarosta města Jaroslav Zatloukal (ODS).

Na ploše blíž k domovu důchodců radnice plánuje 24 parkovacích míst, na ploše blíže ke kotelně jich bude 36, podél silnice ve Štěpnické ulici devět. „V dotčené lokalitě bude ve výsledku parkovat přibližně stejně aut jako nyní,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Práce budou rozděleny do několika etap, většina jich připadne na příští rok. „O začátku etap na jaře 2022 budou občané informováni v dostatečném předstihu. Předpokládáme, že práce budou postupně probíhat vždy na jedné účelové komunikaci a jedné parkovací ploše. Po jejich dokončení na nich bude spuštěn provoz a práce se přesunou dále na druhou účelovou komunikaci a druhou parkovací plochu. To vše proto, aby se co možná nejvíce eliminoval počet dočasně nedostupných parkovacích míst,“ uvedl Zatloukal.

V roce 2019 na sídlišti Štěpnice vzniklo 188 parkovacích míst, a to vybudováním nových či rozšířením těch původních. Vylepšení parkování radnice plánuje také na sídlištích Východ, Jarošov – Louky, Mojmír a Stará Tenice. V uplynulých letech město rekonstruovalo a vybudovalo i nové parkovacích plochy na náměstí Republiky a sídlištích Malinovského, 28. října, Na Rybníku nebo Pod Svahy.

Reklama

Doporučované