Hlavní obsah

USA bude těžký soupeř, ale je to mužstvo k poražení, říká hokejový expert Antoš

Korejský speciál: Rozhovor s bývalým hokejovým hráčem Milanem Antošem.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Jaké jsou šance českých hokejistů v ranním utkání s Amerikou a jaký hokej se vlastně na letošních zimních olympijských hrách bez účasti hráčů z NHL hraje? To zhodnotil v rozhovoru hokejový komentátor a bývalý útočník Milan Antoš.

Článek

Tým Josefa Jandače čeká ve čtvrtfinále olympijského turnaje výběr USA, který v osmifinále rozdrtil Slováky 5:1. Americký tým vyřadil Čechy z boje o semifinále už na minulých olympijských hrách v Soči. Na rozdíl od her letošních však turnaj v roce 2014 probíhal za účasti hráčů z NHL.

„Myslím si, že je to mužstvo k poražení, což je pro nás obrovské plus. Prohráli se Slovinci, dostali 4 góly od Rusů, to znamená, že Češi mají obrovskou šanci uspět, ale pořád je to nevyzpytatelný tým a mohou hrát velice dobře. Viděl jsem je dnes ráno se Slováky, hráli skvělý zápas, dobře bruslili, takže to bude těžký soupeř,” hodnotí Američany Milan Antoš, hokejový komentátor a bývalý hokejový hráč.

Američané se řadí k jednomu z nejlépe střílejících týmů. Čeští hokejisté zase excelují v obraně. V zápase s Kanadou inkasovali své dosavadní maximum - dva góly, Švýcarsku a Koreji dovolili pouze jeden. „Podle toho, jak jsem zatím viděl český tým, rozhodně začneme dobrou obranou,” hodnotí zítřejší zápas Antoš:  „Myslím, že trenér Jandač vsadil na ty správné hráče, kteří šli do obrany.”

Výkony Čechů na letošních ZOH vidí Antoš jako gradující - od nepříliš povedeného zápasu s Jihokorejci až po zaslouženou výhru se Švýcarskem: „Teď se nemáme čeho obávat. Vyhráli jsem základní skupinu a jdeme do toho bez porážky. Spíš by se teď měli třást Američané.”

Jestli se slova Milana Antoše naplní, uvidíme už zítra brzy ráno. Čtvrtfinálový souboj mezi USA a Českem začne ve 4:10 SEČ v Kangnungu.

Reklama

Doporučované