Hlavní obsah

Po roli ve filmu Duna měla další nabídky, přesto se vrátila do Česka

Hostem pořadu Ušák byla herečka a zpěvačka Barbora Kodetová.Video: Jaromír Bosák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Začínala jako herečka, v posledních letech ji to ale stále více táhne ke zpěvu. Hostem dalšího dílu pořadu Ušák byla Bára Kodetová.

Článek

Bára Kodetová byla předurčena k tomu, aby se celý život pohybovala v uměleckém světě. Od svých praprarodičů dostala přes další z linie rodu do vínku pořádnou náruč hereckého talentu. I když se její otec, známý český herec Jiří Kodet, snažil Báru v dětském věku držet od filmování či samotného herectví co nejdále, nakonec geny zvítězily. K prvním rolím na divadelních prknech se dostala v šestnácti letech, po skončení studií nastoupila do Národního divadla a kariéra se velmi slibně rozběhla.

Hlavní témata Ušáku s Bárou Kodetovou

02:51 - Cítí se být více herečkou nebo zpěvačkou

06:52 - O vystoupeních s manželem a vlastních projektech

07:45 - Jak se jí líbí otcova role v Pelíškách

09:01 - O hereckých začátcích a talentu

13:48 - O kariéře v USA, roli ve filmu Duna a návratu do Česka

15:05 - Jaké to je vychovávat tři dcery

19:22 - Co teď dělá v divadle i jaké má koncerty

Na celý díl se podívejte ve videu v úvodu článku.

Něco podobného se dá říci i o pokusu prorazit ve Spojených státech. Barbora se objevila ve velké roli ve filmu Duna. Ale vrátila se domů. Především proto, aby se starala o nemocného otce a byla nablízku mamince. Říká, že by možná v Americe dostala další role, třeba v seriálech, ale táhlo ji to zpátky. Přece jen Duna přišla, když bylo Barboře třicet let, a to už přece jen člověk uvažuje trochu jinak než ve dvaadvaceti.

Dnes už může Bára sledovat film Pelíšky, kde její otec skvěle sehrál roli, kterou si pamatuje skoro každý. Svým způsobem prý hrál sám sebe. Ale zároveň byl, jak vzpomíná jeho dcera, velmi milým a láskyplným člověkem, který miloval hudbu a tento vztah přenesl i na ni. Takže se dá říci, že byl tak trochu startérem pěvecké kariéry svého potomka. Ta dostala pořádné grády poté, co se Bára nejprve seznámila a poté vstoupila do svazku s houslistou Pavlem Šporclem. Dnes dělí svůj pracovní čas mezi divadlo a zpěv. Asi nejblíže má k šansonu, který hraje důležitou úlohu při jejích vystoupeních. Asi i proto, že zrovna tento hudební žánr hodně blízce souvisí právě s divadlem.

V nejnovějším díle Ušáku se od Báry Kodetové můžete dozvědět, jak složité je vychovávat tři dcery, tím spíše, že všechny mají také umělecké ambice, jaké je to žít s vynikajícím muzikantem, jak to má s nervozitou nebo se snahou být vždy stoprocentní.

Možná jste také nevěděli, že známá herečka a dnes i zpěvačka má velice kladný vztah k manuálním pracím. Sama to přičítá tomu, že jedním z jejích předků byl výborný sochař. Asi i proto je, jak sama říká, vynikajícím zedníkem. Ale v Ušáku se o životě Barbory Kodetové můžete dozvědět daleko více.

Více naleznete v úvodním videu. Další díly Ušáku můžete zhlédnout zde.

Pořad Ušák vychází na Seznam Zprávách v premiéře každou neděli v 17:00.

Reklama

Související témata:
Barbora Kodetová Šporclová

Doporučované