Hlavní obsah

Už hledám jen úlety. Režisér Krobot o štěstí, šašourech v politice a pikantnostech Dejvického divadla

Krobot: Generaci dnešních třicátníků nezávidím, jsou pod obrovským tlakem.

 

Reklama

Miroslav Krobot zažívá premiérami natřískaný listopad. Nejdřív uvedl v Cirku La Putyka nové představení Honey, tento týden pouští do kin svůj druhý film Kvarteto. Ve Výzvě Jiřího Kubíka mluví také o tom, proč už nechtěl šéfovat Dejvickému divadlu.

Článek

Po čtyřiceti letech divadelní režie, kdy uvedl víc než sto inscenací, si Miroslav Krobot v poslední době užívá několik nových kariér: v roce 2005 natočil jako herec svůj první film Příběhy obyčejného šílenství, od té doby má na kontě dvě desítky další filmových rolí. Před třemi lety pak natočil svůj první film a tento čtvrtek k němu přidá druhý.

V rozhovoru otevřeně odpovídá na otázku, jestli už po letech nemá činohry plné zuby: „Všechno, co jsem v divadle chtěl udělat, jsem udělal.“

Jak docílil toho, aby se kolegové z Dejvického divadla pustili do spolupráce s Cirkem La Putyka, kde se skáčou salta? Proč podle něj generace dnešních třicátníků hledá tak těžko svoje štěstí? A proč je politika „tyjátr plný šašourů“? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované