Hlavní obsah

Už žádná poznámka za zapomenuté kružítko. Sám jich dostal spousty, tak vymyslel automaty do škol

Máš všechno? Adam Pučalík své úspěšné podnikání založil na zapomnětlivosti studentů - a vyšlo mu to. Živí ho automaty se školními pomůckami.

 

Reklama

Jednadvacetiletý Adam Pučalík ve škole často dostával poznámky za zapomenuté školní pomůcky. I proto si vymyslel ještě na střední škole speciální automat na školní potřeby. Nabízí v něm sešity, pravítka nebo kružítka. A vydělává.

Článek

Adam Pučalík má unikátní automaty v 11 městech České republiky. Nápad, jímž původně chtěl vyřešit problém, který má řada studentů, přerostl ve skvělý podnikatelský plán. Pro Adama je ale na prvním místě stále kvalita a spolupráce se školami, do nichž automaty dává.

Každý automat má totiž své ambasadory, kteří se o automat starají a podílejí se i na fungování projektu EasySchool. Adam jim dává příležitost vyzkoušet si podnikání a rozvíjet se v tomto oboru. Proto není výjimkou, když s ním na schůzku s dodavateli psacích potřeb přijde i čtrnáctiletý žák základní školy.

Adam, který ještě stále studuje, má v budoucnu velké plány. Překvapivě mu ale ani tak nejde o to, kolik automatů bude za pár let mít, ale spíše o to, jak kvalitní zboží budou obsahovat a kolik dětí si díky EasySchool uvědomí, co vlastně podnikání znamená.

Přinášíme další díl pořadu #ZDAVUVEN.

Reklama

Související témata:

Doporučované