Hlavní obsah

V Břeclavi se lze očkovat proti covidu bez předchozí registrace

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice Břeclav od pondělí nabízí očkování proti nemoci covid-19 bez předchozí registrace. Za první hodinu využilo možnosti šest lidí. Možnost očkovat se bez registrace nabídnou v tomto týdnu i další krajská očkovací centra.

Článek

V centru v Domě školství v Břeclavi v ulici 17. listopadu si lze vybrat ze dvou vakcín. „Tři zájemci měli vakcínu Pfizer a tři Jannsen,“ uvedla mluvčí nemocnice Eliška Windová. Pfizer je dvoudávková, Jannsen od firmy Johnson & Johnson jednodávková. Podle Windové nemocnice očekává větší zájem v odpoledních hodinách. Pro vakcínu si lze přijít od 8:00 do 15:30. Lidem stačí občanský průkaz a kartička zdravotní pojišťovny. „Ideální je vyplněný vstupní dotazník, což ale není podmínkou,“ dodala Windová.

Očování bez registrace se tento týden spustí ve většině krajských velkokapacitních očkovacích centrech. Kromě Břeclavi to platí pro Boskovice, Znojmo, Kyjov, Vyškov, Hodonín a Tišnov. Uvedl to Petr Holeček z tiskového oddělení krajského úřadu Výjimkou bude centrum v Blansku, kde nemocnice očkování bez registrace nabízet nebude.

Hejtman Jan Grolich to bere jako jednoduchou cestu k oslovení lidí, kteří s očkováním ještě váhají. „Za mě je to ideální. Člověk jde zrovna okolo, zastaví se v centru, během patnácti minut je hotovo, a pokud si navíc vybere jednodávkový Janssen, je vše vyřešené a už se nemusí vracet kvůli druhé dávce. Jsem proto rád, že se síť rozšiřuje i o další města mimo Brno. Čím blíž bude očkování lidem, tím lépe. Aby byl od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc,“ řekl hejtman.

Očkovací centra bez registrace fungují už na několika místech v celé ČR, mezi první města patřily Praha a také Brno, kde je očkovací centrum bez registrace v nákupním centru Olympia.

Reklama

Doporučované