Hlavní obsah

V Brně v Olympii bude očkovací centrum proti covidu bez nutné registrace

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně otevře ve středu v nákupním centru Olympia očkovací centrum proti nemoci covid-19 bez nutnosti registrace. Centra bez registrace zatím fungují v Praze, připravují je i jiné kraje.

Článek

Stát chystá stejnou možnost i pro Ostravu. V Praze, kde je tento způsob zatím zaveden na dvou místech, je o očkování velký zájem.

Lidé budou mít v Brně na výběr ze dvou vakcín, budou to Pfizer a jednodávkový Johnson & Johnson. „Otevřeno bude každý den včetně víkendu. Zatím je stanovený čas od 10:00 do 20:00. Podle zájmu to budeme upravovat,“ uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Očkovací centra bez registrace v pondělí otevřela v Praze na hlavním nádraží a v nákupním centru Chodov. Na Chodov denně přijde kolem 800 lidí, na nádraží 400 až 500. V pondělí se otevře další centrum v nákupním centru na Smíchově. Očkování bez registrace umožní i Plzeňský kraj a zvažuje ho také Zlínský kraj.

Zatím se v zemi od konce loňského prosince očkovalo v různých centrech v nemocnicích, v halách, na výstavišti a podobně. Lidé ale potřebovali registraci. Zdravotníci rozdali dosud přes devět milionů dávek, plně očkováno je v zemi 4,1 milionu lidí.

V ČR je zatím od začátku pandemie loni v březnu až dosud potvrzeno 1 670 583 případů nemoci covid-19. Vyléčilo se 1 637 541 lidí, naopak 30 335 s nemocí zemřelo.

Reklama

Související témata:

Doporučované